חשיבות ירקות ופירות מכל הצבעים כביטוח הבריאות הטוב ביותר
ירקות ופירות הינם מהמקורות הטובים ביותר לויטמינים, מינרלים, מים וסיבים תזונתיים.ירקות ופירות חיים מספקים אלפי רכיבים תזונתיים.
(פיטו-נוטריאנטים) ו
נוגדי חמצון התורמים לבריאות, ואנזימים שעוזרים לעיכול המזון.
הגברת צריכת ירקות ופירות מגוונים, היא אחת ההמלצות התזונתיות לקידום הבריאות ומניעת מחלות. אין כמעט תופעה או מחלה שצריכה מוגברת שלהם, לא מועילה ו/או מונעת את הופעתה.

אז שאל את עצמך האם אתה ובני ביתך צורכים את הכמות המומלצת?

 
צריכה מומלצת: ירקות 5 - 9 מנות ליום, פירות 2 - 5 מנות ליום.
מנה = 100 גרם ירק חי או 1 ספל ירק או פרי חי חתוך או 1 פרי בינוני.
 
מדוע חשוב לאכול יחד מגוון של ירקות ופירות חיים בכל יום?
מכוון שבכל ירק או פרי יש מערכת הגנה שונה מפני חומרים מזיקים שונים, והשילוב שלהם נותן הגנה רחבה. נמצא שכלל המרכיבים בצמח השלם פועלים יחד באופן מורכב ובסינרגיה שמעצימה את השפעתם, לכן חשוב לאכול את הצמח השלם ולא לבודד ממנו רכיבים בודדים.
 
מדוע חשוב לאכול בכל יום ירקות ופירות מכל 5 הצבעים: אדום, כתום, ירוק, לבן, סגול?

כל צבע מבטא  אוסף של רכיבים צמחיים ייחודיים, בעלי השפעה בריאותית גדולה על כל התאים, כלי הדם, הרקמות והאיברים בגוף שלנו. הם מזינים, שומרים ומתקנים נזקים, הם ביטוח הבריאות שלנו.
 
מה הם אותם רכיבים צמחיים ייחודיים?

בקבוצת הצבע האדום:
ליקופן – קרוטנואיד שהינו נוגד חמצון חזק, אחד מטורפי "הרדיקלים המזיקים"הכי פעילים בטבע.
תורם להגנה בפני מחלות רבות כגון: סרטן, מחלות לב, מחלות כלי דם ועוד. (בעיקר בעגבנייה ).
אנתוציאניניםופוליפנוליםנוגדי חמצון ודלקת, מחזקי חיסון וכלי דם, מונעי סרטן, יתר סוכר ולחץ דם.
קרוטנואידים אחרים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה,
מחזקי מערכת החיסון, מגנים ממחלות לב, סרטן, עיוורון, משפרים תפקוד הריאות ומאטים תהליכי הזדקנות.
 
בקבוצת הצבע הכתום:
קרוטנואידים - ידועים כ
נוגדי חמצון ובכוחם רב העוצמה להילחם במחלת הסרטן, הם תומכים בתפקוד תקין של מערכת החיסון, העין, הריריות, מורידי כולסטרול, משפרי תפקוד הריאות ומאטים תהליכי הזדקנות.
לוטאין - נוגד חמצון, שתפקידו רב בשמירה על הראייה והעין .
פלבנואידים - נוגדי חמצון, שחשיבותם רבה במניעת סרטן, הפחתת דלקות ו
אלרגיות וחיזוק כלי דם.
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו 
ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן

בקבוצת הצבע הירוק:
ה
כלורופיל, הפיגמנט הירוק -  תורם רבות לניקוי, חיזוק, מניעת אנמיה ולהפחתת הסיכון לחלות בסרטן!
לוטאין נוגד חמצון חזק שתפקידו בשמירה על הראייה והעין (בעיקר בעלים הירוקים)
תרכובות עשירות בגופרית – תרכובות חריפות להגנה מפני גורמי מחלות (בעיקר בבצל ירוק ועירית)
סולפוראפאן – החשוב להגנה בפני סרטן (בעיקר בכרוב ובברוקולי).
 
בקבוצת הצבע הלבן:
תרכובות הגופרית - תרכובות חריפות להגנה מזיהומים, מחזקי חיסון, מונעי סרטן, ונוגדי דלקת.
אליצין - שב
שום נלחם בחיידקים, נוגד דלקות וסרטן, מונע יתר לחץ דם,יתר כולסטרול ושומר על כלי דם.
 
בקבוצת הצבע הסגול:
אנתוציאנינים ממשפחת הפלבנואידים -
נוגדי חמצון חזקים ונוגדי דלקת, שומרים על כלי דם ובעלי תכונות של האטת הזדקנות ובמיוחד הזדקנות המוח.





* למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.

x

#{title}

#{text}

#{price}