פסטיבל הקייל
בין אם אתם מכירים את כרוב הקייל ובין אם לאו, עם בוא הסתיו את הפסטיבל חגוֹג חגגוּ…ויש לכך לא מעט סיבות מוצדקות !

זה לא פלא שחוגגים לכרוב הקייל פסטיבל שלם, מדובר בקונצרט בריאות מובנה בתוך כרוב עלים אחד – פצצת בריאות באדיבות הטבע !

כרוב הקייל מוכר באירופה עוד מתקופת ימי הביניים, משום מה עם השנים קיבל בן משפחות הכרוב הלבן קרדיט גבוה ממנו וזה הלך והתפוגג אך לא נעלם למזלנו.
בחופשתנו ממנה שבנו זה עתה בסקוטלנד, ניתן למצוא את עלי הקייל מבושלים בעשרות דרכים ומעבר לעובדה שמדובר בירק טעים, מדובר בעיקר בירק נפלא שטומן בחובו תמצית בריאות במעט קלוריות. לישראל הגיע הקייל בשנים האחרונות וכל יום שעובר, קרנו עולה בעיניי שוחרי הבריאות והעוסקים בתזונה – ובהחלט, יש לו מה להציע !
 
כרוב הקייל כמו כל משפחת הכרובים הענפה, משתייך למשפחת המצליבים (כרוב לבן/אדום/ניצנים/ברוקלי/
כרובית/כרוב הקלח/לפת/גרגיר הנחלים/חרדל/חזרת הגינה ועוד רבים וטובים).

כרוב הקייל מכיל מגוון רחב של מינרלים (
מגנזיום, אשלגן, ברזל, סידן, בטה קרוטן), ויטמינים:
A
*
B
*
C
*
K 
*
נוגדי חימצון (פלבנואידים)
* חומרים
אנטי דלקתיים (קוורציטין) 
* ועוד...

 
שימו לב שציינתי על קצה המזלג את תכולת עלי הקייל, אבל בהחלט שווה לערוך חיפוש בדר' google ולהתרשם מהעושר הבריאותי שמציע מלך הירקות העליים.

אם כבר מצאתם חנות ירקות איכותית שמחזיקה על מדפיה את כרוב הקייל, הקפידו לברור עלים קטנים המעידים על גילו הצעיר של הכרוב, עלים ירוקים או אדמדמים (שני זנים שונים) ולא כאלו המצהיבים בקצוות המעידים גם הם על זמן רב שהם עומדים על המדף.
חפשו עלים לחים המעידים על עלים צעירים וטריים ומתכונים תוכלו למצוא בהמשך הכתבה.
 
מעבר לטעמו הנפלא והקריספיות הנהדרת שמזמנת חוויה קולינרית לכל סועד אנין טעם, מכילים עלי הקייל תרכובות גופרית הידועות בתפקידן ב
סילוק רעלים מהכבד, תהליך המכונה דה-טוקסיפיקציה שבשנים האחרונות קיבל תאוצה גדולה בשל חיוניותו והתאמתו לקצב החיים העידן המודרני כמו גם לחיים בצל השימוש במוצרי מזון מתועשים וריבוי שימוש בתרופות וחומרי שימור וטעם.
אם לא די בכך, הרי שנוכל למצוא בעלי הקייל תרכובת המכונה אינדול 3 קרבינול. תרכובת טבעית זו מזרזת פעילותם של אנזימים וכמו תרכובות הגופרית, מעודדת גם היא סילוק רעלים מהגוף.
 
מחקרים מראים שרצף הנוטריאנטים המופיעים באופן טבעי בכרוב הקייל, מפחיתים את הסיכוי לתחלואת מיני
סרטן שונים לרבות סרטן הערמונית, השד, השחלות (בהקשר הורמונאלי).
כאמור, עלי הקייל יעילים מאוד לשימוש ל
ניקוי הגוף מרעלים וכנוגד חימצון.
תכולת
ויטמין K שבעלי הקייל, היא זו הגורמת לו לסייע לקרישת דם טובה ולכן נכון יהיה לנשים הסובלות ממחזור קשה ודימום רב להוסיף את כרוב הקייל לתפריטן. כך גם לאנשים הסובלים מאוסטאופורוזיס ("בריחת סידן").
 
לא נסיים את הכתבה על מלך העלים והרובים מבלי להוסיף מספר מתכונים שיאפשרו לכם להתנסות בירק הנפלא והמומלץ הזה ונתחיל מהמתכונים הפשוטים:
 
צ'יפס קייל – טעים עד כדי מפתיע:
1 חבילת עלי קייל – שיטפו היטב וייבשו היטב את העלים.
* שימו דגש על ייבוש העלים, יש לכך משמעות ברמת הקריספיות.
* מלח הימליה.
* פלפל שחור.
 *1 כף שמנ"ז כתית מעולה.
 
אופן ההכנה:
* על גבי תבנית אפיה הניחו נייר אפיה, פזרו באופן שווה 1 כף שמנ"ז.
* לאחר שטיפת וייבוש העלים, פזרו באופן שווה מלח הימליה ופלפל שחור והכניסו לתנור.
* אפיה בחום בינוני  כ-160/170 מעלות עד קבלת פריכות רצויה.
ט ע י ם !!!
 

קייל ופרחי כרובית:
* 2 כוסות פרחי כרובית מופרדים.
* 6 כוסות עלי קייל שטופים וקצוצים.
* 1 כף שמנ"ז כתית מעולה.
* 1 כף שום מעוך וכתוש.
 
אופן ההכנה:
* מאדים את פרחי הכרובית בסיר עד מידת ההתרככות הנעימה לכם.
* מחממים מחבת עם שמנ"ז.
* מכניסים למחבת בזה אחר זה את פרחי הכרובית לאחר שהתרככו, עלי קייל קצוצים גס, 1 כף שום כתוש ומערבבים היטב למשך מספר דקות. מוסיפים 1/2 כוס מים ומכסים את המחבת. מבשלים יחד עוד כחמש דקות עד שעלי הקייל מתרככים והמים נספגים.

המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים -
 לחצו כאן

עלי קייל ממולאים ברוטב עגבניות:
למילוי:

* 12 - 14 עלי קייל שטופים היטב.
* 1 כוס אורז מלא או 1 כוס גריסים מלאים.
* 1 פלפל אדום קצוץ דק.
* 6 בצל ירוק קצוץ דק.
* מלח הימליה, פלפל שחור גרוס, שמנ"ז.
 
לרוטב:
* 1 ק"ג עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות גסות.
* 2 עלי דפנה.
* 1/2 כפית סוכר דמררה לאיזון החומציות.
* מלח הימליה, פלפל שחור גרוס, שמנ"ז מי בישול לכיסוי בישול ואידוי עד קבלת הסמיכות הרצויה.
 
אופן ההכנה:
* במחבת גדולה עם כף שמנ"ז משקיפים קלות את הבצל הירוק.
* מוסיפים את קוביות הפלפל האדום וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב.
* מוסיפים את האורז או הגריסים (עדיפות לגריסים) וממשיכים לערבב למשך 2 - 3 דקות ומסירים מהאש לצינון.
 
* בסיר שטוח ורחב (שיכול להכנס לתנור) מחממים 2 - 3 כפות שמנ"ז מוסיפים את העקבניות הקצוצות. מערבבים עד שהעגבניות מתרככות והופכות לעיסה סמיכה. מוסיפים תבלינים.
* בצד, בסיר אחר חולטים את עלי הקייל במים רותחים למשך דקה/שתיים. כשצבעם מתכהה זה הסימן שהם מוכנים לצאת לקערת מי קרח לעצירת הבישול.
* משטחים את העלה על גבי קרש עבודה או על גבי השיש, מניחים כף מלאה מתוכן המילוי, אוספים את הצדדים פנימה ומגלגל מהחלק הצר של העלה לכיוון הגבעול. כך לגבי כל העלים.
* כשכל העלים מוכנים, מכניסים אותם בזה אחר זה לרוטב העגבניות ומכניסים את הסיר כולו לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך כשעתיים.
 
 
סלט בורגול קייל ואפונה סינית:
* כוס בורגול גס מושרה במי ברז בטמפ' החדר למשך כחצי שעה, לסנן את המים.
* צרור עלי קייל מסולסל קצוץ.
* 100 ג' אפונה סינית שטופה ופרוסה לפרוסות גסות.
* 1 חופן אוכמניות מיובשות או חמוציות מיובשות נטולות סוכר.
* 1 חופן שקדים קלויים ללא קליפה וללא מלח, שבורים בגסות.
* 2 שיני שום מעוכות וכתושות.
* מלח הימליה, שמנ"ז כתית מעולה.
 
אופן ההכנה:
* במחבת רחבה מחממים שמנ"ז, מוסיפים שום כתוש ואת פרוסות האפונה הסינית ומקפיצים יחד למשך מספר דקות. כשהאפונה מתחילה להתרכך ולשנות את ציבעה, מוסיפים את עלי הקייל הקצוצים וממשיכים לערבב עוד 2 - 3 דקות נוספות.
* מוסיפים את הבורגול (שטוף ומסונן), אוכמניות/חמוציות, תבלינים ולמעשה מערבבים עד שכל הנוזלים יתאדו.






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.

x

#{title}

#{text}

#{price}