קרמבולה – Averrhoa Carambola – פרי הכוכב/כוכבית
תראו את הכוכב הזה...
 
הקרמבולה מגיע אלינו מהאזורים הטרופיים של דרום מזרח אסיה (סין, הודו, תאילנד, ויאטנם, פיליפינים) עץ נמוך רגיש לקור ורוחות, שייך למשפחת החמציציים.
 
לפרי הקרמבולה זנים רבים הנבדלים זה מזה הן בצבעם נע בין לבן לכתום ובטעמם שנע בין תפל לחמצמץ ואף מתוק.
הפרי מבשיל בארצות הטרופיות כמה פעמים בשנה כשנתיים/שלוש לאחר נטיעתו.
 
בארצות מזרח אסיה משתמשים בקרמבולה לשימורים, תוספת למשקאות קלים ולהפקת משקאות אלכוהוליים.
 
ערכים תזונתיים ל - 100 ג' פרי:
* 31 קלוריות.
* 7.9 ג' פחמימות.
* 2.8 ג'
סיבים תזונתיים.
* 3.98 ג' סוכרים כולל.
* 1.04 ג' חלבון.
* 4 ג'
סידן.
* 163 מג'
אשלגן.
* 212 מג'
אבץ.
* 493 מג'
ויטמין - A.           
* 98 מג'
ויטמין - C.
*
מגנזיום.
* זרחן.
קרמבולה יעיל לשימוש במצבי עצירות וטחורים על רקע הסיבים התזונתיים הקיימים בו המסייעים בתורם להגדלת נפח הבולוס (צואה).

המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן  

יחד עם זאת, פירות הקרמבולה מכילים גם חומצה אוקסאלית ואינם מומלצים במינונים גבוהים לאנשים שסובלים מבעיות מיפרקים, גאוט ו/או תפקודי כליות לקויים.






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.

x

#{title}

#{text}

#{price}