אין כמו ויטמין - P
ויטמין - P  בזמן ובמקום הנכון – יכול לחולל פלאות.
 
בצעירותי, נהגו לומר המבוגרים סביבי בארשת חשיבות, שיש להם ויטמין P  בחלונות הגבוהים. אני זוכרת את פרצופם של המקשיבים, אחוזי קנאה – כי מי לא רוצה שתהיה לו גישה למקומות החשובים?
 
אבל מה הם המקומות הללו שחשוב להגיע אליהם?
 
באמת שהגיע הזמן להניח את המקום המדוייק של אותם חלונות גבוהים או לתת לו מקום של כבוד לוויטמין - P.

ויטמין P – ביופלבנואידים, מדובר בכ - 6000 סוגי צבענים טבעיים בעולם הצומח, המעניקים לפרחים ופירות את צבעם. הם
נוגדי חימצון (אנטי אוקסידנטים) עוצמתיים המהווים תשובה מוחצת לרדיקלים חופשיים, להם תכונות נוספות שמסייעות להם להגיע לאותם מקומות שקראתי להם בהשאלה - חלונות גבוהים – מחוללי בריאות.

הם
אנטי דלקתיים, אנטי אלרגיים, אנטי ויראליים, אנטי סרטניים, אנטי היסטמיניים, נוגדי תולעים, משפרים תפקודי כבד ע"י מטאבוליזם של שומן, מונעים קרישי דם, מונעים הפיכתו של כולסטרול ל - LDL ובכך מונעים מחלות לב וכלי דם, ברשותכם אני מציינת שוב ומדגישה את העובדה שמדובר בנוגדי חימצון וככאלו, הם מאזנים את רמות החומציות בגוף כשידוע לנו שתהליכים דלקתיים (דלקת=חומציות), מצבים של סטרס לדוגמא הם מצבים בהם מופר איזון החומציות העדין בגוף.
 

רדיקלים חופשיים הם מולקולות שאינן מזווגות (ומכאן חופשיות) עצם עובדת אי זיווגן, מולקולות אלו מאוד לא יציבות ומחפשות להצטרף לכל מזדמן. המתנדב הראשון להצטרף לרדיקלים חופשיים הוא החמצן היות ויסוד זה מכיל אלקטרון חופשי אחד למסירה – זו בדיוק הפעילות שאנחנו רוצים למנוע, כל הצטרפות של רדיקלי חופשי לחמצָן מעלה את רמות החומציות בגוף ומעודדת מצבי חולי והפרת האיזון הנכסף.
 
תשאלו ודאי מנין מגיעים רדיקלים חופשיים?
ובכן חלק מהרדיקלים החופשיים נוצרים בגופנו כחלק טבעי מפעילויות אנזימתיות המתרחשות דרך קבע בגוף אך גם בתהליך הנימה למשל, תהליכי מטאבוליזם (
חילוף חומרים) פעילות גופנית דראסטית או קיצונית וכל מצב עקה=סטרס אחר, נוצרים רדיקלים חופשיים. גם - מערכת החיסון שלנו מייצרת רדיקלים חופשיים כחלק מתהליכי התמודדותה עם פולשים זרים כמו וירוסים וחיידקים.
 
לו גופנו היה צריך להתמודד רק עם רדיקלים חופשיים הנוצרים בתהליכים הטבעיים המתרחשים דרך קבע בגוף, אני מניחה שהגוף היה מצליח להתמודד עימם באמצעים הטבעיים הקיימים בגוף וגם באמצעות תזונה כמובן.
 
חוסר האיזון ממשיך כשרדיקלים חופשיים נוספים מצטרפים מאמצעי בישול (כל חימום לרבות טיגון, צליה) וכמובן שימוש במזונות מתועשים, זיהום אוויר, עישון, הדברות למיניהן, קרינה כמובן שבאדיבות הקידמה מצויים בהרבה מעבר לשפע בחיי כולנו ומעלים את כמות הרדיקלים החופשיים לרמות גבוהות.
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן

הם אולי נשמעים תמימים אותם רדיקלים חופשיים אבל לאורך הזמן, ככל שמתרבים הרדיקלים בגופנו, נפגעים חלבונים, שומנים, פחמימות וחומצות גרעין הבונים את גופנו, נפגעים קרומי תאים ואף נגרמים שינויים ברמת ה - DNA/RNA תהליך שגורם לתאים להפוך לסרטניים.
 
כאן בדיוק נכנס תפקידה של משפחת הביופלבנואידים – אותו ויטמין P  ואולי כעת ברורה יותר ההשאלה בה השתמשתי "חלונות גבוהים" כשאת תכונותיהם כאמור, פרטתי בתחילת כתבה זו.
 
בקבוצת הביופלבנואידים תת קבוצות ובהן קוורציטין, ברומלין, פיקנוגינול, פוליפנולים -
זרעי ענבים כשכל תת-קבוצה המפורטת לעיל, בעלת אפיניות שונה:

קוורציטין:
את הקוורציטין מאפיין הצבע הכתום/צהוב, מבין סגולותיו
אנטי דלקתי, אנטי אלרגי חזק מאוד (פועל על מנגנון של אנטי היסטמיניים המרגיעים את ההתלקחות של מערכת החיסון בזמן אלרגיה, אי-סבילות למזונות ואף מחלות אוטואימוניות).
 
את הקוורציטין ניתן למצוא בבצל, אוכמניות, שעועית ירוקה, משמש, תפוחי עץ, פול ירוק, תה ירוק. בדיקת ORAC המודדת את היכולת נוגדת החימצון של מזונות שונים מצא שהרמות הגבוהות ביותר של נוגדי חימצון נמצאו באוכמניות,
רימונים, תפוחים, נענע, טימין ועוד..
 
ברומלין:
ברומלין הוא אנזים מעכל חלבון אותו ניתן למצוא באננס, לרוב משתמשים בברומלין כאנזים עיכול לאנשים שסובלים מבעיות
עיכול מטבע הדברים. גם לברומלין השפעה אנטי דלקתית (עדיף יחד עם קוורציטין ופיקנוגינול), מסייע בסילוק חומרי פסולת מהגוף, מסייע בדילול דם (על כן אסור לשימוש יחד עם מדללי דם), ממיס ליחה ומסייע בפינויה מהגוף, נוגד חימצון, מסייע בריפוי פצעים.
 
פיקנוגינול:
פיטוכימיקל המיוצר מקליפת עץ אורן צרפתי. מבין נוגדי חימצון, פיקנוגינול ייחודי ביכולתו לתת מענה לרדיקלים חופשיים הן מסיסי שומן והן מסיסי מים בנוסף, המבנה הכימי של הפיקנוגינול וכמוהו אנטוציאנידים נוספים אותם ניתן למצוא בתמצית תה ירוק, בגינקו בילובה ומחי מרפא נוספים מאפשר עבודה ישירה על קרום התא, מה שמונע את אחד הנזקים הראשוניים של רדיקלים חופשיים (חימצון קרומי התא).

תכונה נוספת ייחודית לפיקנוגינול היא יכולתו למחזר
ויטמין C שהתחמצן. בכתבה על ויטמין C ("זה כבר השיא"), שפירסמתי באחד הגיליונות הקודמים של המגזין מזכירה לכם ששימוש בוויטמין C  אינו מיועד לאנשים מעשנים בגלל התחמצנותו של הוויטמין והפיכתו לרדיקל חופשי. היות ופיקנוגינול מסייע למחזר ויטמין C שהתחמצן ניתן לשלבו בטיפול בקרב אוכלוסיית אנשים מעשנים. לפיקנוגינול סגולות נפלאות נוספות, הוא מונע התכווצות כלי-דם עם עליית אדרנלין – מחקרים הראו שביכולתו של פיקנוגינול בצירוף ויטמין E, לנרמל את לחץ הדם. מעבר לנירמול לחצי-דם, משפר הפיקנוגינול את גמישות כלי הדם וכדוריות הדם האדומות ובכל מסייע בזרימה ואספקת דם טובה יותר – בכך מונע סתימות עורקים ומחלות נילוות לכך.

מחקרים מראים שבמצבים בם קיימת בעיית ספיגת
סידן, פיקנוגינול מסייע לספיגתו.
 
זרעי ענבים: (פוליפנולים/פרואנטוציאנידינים)
שימושם העיקרי של זרעי ענבים הוא למניעת נזקי רדיקלים חופשיים בכל הגוף ובפרט במערכת כלי-הדם. זרעי ענבים מונעים התקשחות והתנוונות של כלי דם בפרט סביב עמידה ממושכת, מחלות כמו
סוכרת, יתר לחץ דם וגיל מתבגר.
זרעי ענבים מחזקים את כלי הדם, יעילים לטיפול בוורידים נפוחים ובולטים (דליות,
טחורים, בעיות כלי דם ועיניים בפרט אצל סכרתיים).
מחקרים הראו שפעילותם של זרעי ענבים מורידה את הסיכון ל
מחלות לב, מורידה ערכי לחץ דם גבוהים על ידי הרחבת כלי הדם, מונעת אגרגציה (צמיתות טסיות דם) ומונעת אי ספיקה וורידית.
 
מחקרים הראו יכולת מניעה ועיכוב גדילת
תאים סרטניים על רקע יכולתם של זרעי ענבים להביא לתמותה מואצת של גידולים ותאים סרטניים באמצעות מניעת התפתחותם והתחלקותם.
 
במהלך החודש האחרון ראיתם בוודאי בטלוויזיה את התכנית בעניין תוספי המזון, איכותם והשאלה החשובה בעיניי – האם הם באמת נדרשים למי, מתי ובאיזה מינון.
כתבתי יום למחרת בדף הפייסבוק שדרך עיניי הנטורופתיה, אני מוצאת לנכון לעזור לגוף להביא את עצמו לאיזון, הגוף עושה את זה, הגוף בנוי ומצוייד לכך ואני מכבדת מאוד את כוחות הריפוי הטבעיים ונוכחתי לדעת, הן מתוך ניסיון עצמי והן מתוך הניסיון בקליניקה, כי זו הדרך המכובדת והנכונה לגוף.
 
גם בתוך המקום המכבד הזה, הגוף צריך לפעמים עזרה, גם אנחנו זקוקים לפעמים ל - push ולתמיכה וכאן, בנקודות השבריריות הללו, אני מוצאת מקום לנטילת תוספים וגם אז, בתשומת לב גדולה ובחשיבה עמוקה על התועלת מול הסכנות.

יחד עם זאת, מבין התוספים שקיימים על המדפים, אני כן מוצאת מקום (מעבר כמובן לחשיבות תזונה פונקציונאלית מותאמת ומושכלת שיודעת בפני עצמה לעשות חסד עם הגוף וראיתי את זה פועל אינספור פעמים) קיימים תוספים טובים, איכותיים ויעילים כמובן כשהם ניתנים במינון, בזמן ולמצב המדוייק.

החיים בעידן הקידמה של היום, מייצרים רמות סטרס גבוהות בין אם אנחנו רוצים או לאו, הנגישות, הזמינות, הקצב בו אנו חיים מכניסים את עצמנו ל
סטרס. חלק מאיתנו כבר לא מרגיש שמדובר בסטרס מתמשך, רק עלייה חדה ברמות הסטרס יגרמו לחלק זה של אנשים להרגיש את הסטרס עצמו – אחרים מאיתנו מבינים את המשמעות במצב טוב או מרגישים את הסטרס וקשובים לגוף במצב טוב יותר.
אנשים שעוסקים בספורט מקצועי או מתאמנים מספר רב של פעמים במהלך השבוע, אימונים מאסיביים – גם הם חשופים לסטרס, או נכון יותר הגוף שלהם חשוף לרמות סטרס גבוהות.
 
אם קראתם בעיון את הכתבה ודאי ברור לכם שהסטרס מהווה אבן נגף בחיי כולנו ונכון לנו להיעזר הן בשיטות הרפיה (כל אחד על פי טעמו והתאמה למבנה אישיותו), ספורט מתון, הקפדה על תזונה בריאה, מגוונת בשלל ירקות ופירות כשבמקביל כמובן, בחירה מושכלת של חומרי הבישול, דרכי הבישול ושימוש בתועלתם של פלאי הטבע הקיימים שם עבורנו ללא חומרים משמרים, חומרי טעם, ריח, צבע וכו'.
 
לסיכום, בחרתי להביא בפניכם את ההזדמנות לקרוא על אותו ויטמין - P, על נוגדי החימצון בשרות הטבע, על פועלם של הרדיקלים החופשיים – מקווה שההארה, תיתן נקודת מבט נוספת על תזונה, סטרס וההקשרים שביניהם.






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
x

#{title}

#{text}

#{price}