אפקט הפרפר של מוצרי החלב

אנשים רבים מסתובבים עם כאבים וחוסר נוחות במערכת העיכול ומהסתכלות עצמית לא תמיד הם יכולים לדעת אם החלב הוא הגורם, בעיקר משום שהתופעות אינן קורות בהכרח ישירות לאחר צריכת החלב.
מה עושים? האם הורדת מוצרי החלב מספיקה כדי להחזיר את המצב לקדמותו? אנשים רבים מורידים את מוצרי החלב מתזונתם ולא מבריאים משום שבנוסף יש להביא לאיזון באוכלוסיית החיידקים ויש צורך לרפא את הדלקת בדופן מערכת העיכול באכילה של מוצרי חלב באופן קבוע נוצר חוסר בחיידקים החשובים לפעולות רבות ושונות במערכת העיכול משתבש, נוצרים גזים שיוצרים לחץ על דופן המעי ולאורך זמן נוצרת דלקת והדופן נפגעת.

מעגל החיים:
במעגל החיים, זחל הפרפר אוכל עלים ואילו הפרפר אליו הופך הזחל, שותה רק צוף של פרחים. פרפר אינו יכול לאכול ולעכל עלים והזחל אינו אוכל ומעכל צוף. זה כל כך ברור, כשאנו מדברים על פרפרים, אבל משום מה בני האדם ממשיכים לאכול מזון תינוקות כל חייהם. גם הפרפר וגם האדם נוצרו בטבע לפי תוכנית צמיחה מסוימת ובבני האדם תוכנית הצמיחה אינה כוללת אכילת מזון
תינוקות (חלב-אם) מעבר לגיל הינקות, כפי שהפרפר אינו אמור לאכול עלים מעבר לשלב הזחל.
את חלב האם מיועדים לשתות כל בני האדם בהיוולדם. הוא מורכב באופן המתאים במיוחד לצרכי הילוד והרכבו משתנה לאורך גדילת התינוק, כל עוד הוא יונק.

את חלב הפרה מיועדים לשתות  כל העגלים בהיוולדם. הוא מורכב באופן המתאים במיוחד לצרכי העגלים והרכבו משתנה לאורך גיל העגלים... ובדרך דומה אנו יכולים לתאר את חלב הכבשים והעיזים.


ובנוסף, האם פגשתם אי פעם פר שממשיך לינוק?

המהפכה החקלאית
בעולם המערבי, מאז המהפכה החקלאית, התחילו בני האדם לאכול דברים רבים שאינם לפי תוכנית הטבע ובמאמר זה נדבר על צריכת מוצרי החלב והקשר שלה לבעיות בריאותיות. נלמד כיצד הגוף שלנו מגיב לחלב הפרה, אותו לפי תוכנית הטבע, לא היינו אמורים לאכול בכלל.

אנשים שונים, מגיבים אחרת למוצרי חלב, שהרי אנו לא רק שונים מהפרות והעיזים, אנו גם שונים זה מזה. ישנם כאלו שמאוד חשוב שיפסיקו לצרוך מוצרי חלב וישנם אחרים שגופם פחות רגיש, אבל בכל מקרה, חלב אינו מזון בריא ומומלץ וחשוב להבין למה.

המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן  
 
תגובות במערכת העיכול
חלב ומוצריו, יכולים לגרום לפגיעה מתמשכת במערכת העיכול של אנשים רבים ומאחר והדבר מתרחש לאורך זמן, קשה לאדם עצמו לדעת בוודאות, מהן הסיבות לתחושות שיש לו במערכת העיכול.
האם הדברים הבאים נשמעים מוכרים?:
"דווקא כשאני שותה חלב חם הבטן שלי נרגעת..."
"היום לא אכלתי שום מוצר חלב ו
הבטן מאוד כואבת... "
"כשאני לא שותה חלב יש לי
עצירות... אני צריך את החלב..." 
"החלב חשוב כמקור ל
סידן, אם לא אוכל מספיק מוצרי חלב תהייה לי בריחת סידן..."
"
כואבת לי הבטן, יש לי גזים או אי נוחות. בבטן.. אומרים לי שאולי זה החלב גורם. האם בטוח שזה החלב?"
"חלב לא מפריע לי... פירות מכאיבים לי... "
 
מערכת העיכול מהווה את הבסיס לבריאות הגוף כולו משום שהיא אחראית על ספיגת חומרי המזון החיוניים לנו כדי לחיות. בריאות מערכת העיכול קובעת, לאורך זמן, את בריאות האדם כולו ולכן חשוב מאוד לדאוג למערכת העיכול ולתקינותה.

מערכת העיכול נפגעת במקרים רבים ומסיבות שונות, אבל ממשיכה לתפקד. בניגוד לאיברים אחרים בגוף שפגיעה בהם משפיעה מידית על התפקוד, (כגון הלב), מערכת העיכול עמידה וממשיכה לפעול, גם כאשר היא פגועה.
 
אפקט הפרפר
דבר אחר מוביל לדבר אחר ובסופו של דבר יש כאבים, אי נוחות וחוסר ספיגה. זה לא קורה ברגע אחד והתהליך המתמשך הזה גם הוא מבלבל.

אנשים רבים שאינם מעכלים את החלב באופן תקין, או שהינם רגישים לחלב מגיעים למסקנה שאינם יכולים לאכול פירות על בטן ריקה. זה נראה תמוה אבל הדבר קורה בדרך הבאה: מוצרי החלב הנצרכים לאורך זמן שוחקים את דופן המעי ובסופו של דבר נוצרת
דלקת בדופן המעי. כאשר אוכלים פרי ויש דלקת, מגיבים מידית בכאבים, משום שהפירות עשירים בוויטמין C  שהוא בעצם חומצה, שאינה פוגעת בדופן מעי בריא אבל גורמת לכאבים בדופן מעי פגוע ואז מגיעים למסקנה שהפרי הוא הגורם.

איפה הטעות? הפרי לא גרם לדלקת, הוא גרם לכאב הנוכחי המקומי וה
דלקת נוצרה בצורה כרונית, עוד לפני שאכלנו את הפרי.

מי שמחליט שאינו יכול לאכול פירות גורם לעצמו נזק כפול: מצד אחד הוא מפסיד את הו
ויטמינים, הסיבים והמינרלים הטובים שיש בפירות הטריים ומצד שני הוא לא מוצא את הגורם האמתי לרגישות שיש לו במערכת העיכול. לאורך זמן, הספיגה יורדת, המצב מחמיר, יותר ויותר דברים גורמים לכאבים ומספר סוגי המזון, שאדם כזה יכול לאכול, בלי לפחד, מהכאב, יורד כל הזמן. (נשמע מוכר?).

זהו מעגל קסמים שהדרך היחידה לצאת ממנו קשורה לריפוי הדופן של מערכת העיכול וסילוק הגורמים שהביאו לפגיעה. הימנעות עוזרת מקומית אבל אינה הפתרון.

מאחר והפגיעה במערכת העיכול, קורית לאורך זמן, האדם, לרוב, אינו מקשר את הכאבים שלו לחלב ולפעמים אפילו מוצרי החלב מרגיעים, מקומית, את ה
כאבים ויוצרים אשליה שהחלב בעצם טוב למערכת.
 
אנשים רבים מסתובבים עם כאבים וחוסר נוחות במערכת העיכול ומהסתכלות עצמית לא תמיד הם יכולים לדעת אם החלב הוא הגורם. בעיקר משום שהתופעות אינן קורות ישירות לאחר צריכת החלב. לכן חשוב מאוד שכל אחד יבדוק ויברר מה עושה החלב. אם החלב יוצר בעיה, חשוב להרחיקו מהתזונה!
חשוב להבין: כל מוצרי החלב יכולים להיות בעייתיים.
 
הלקטוז
מהם מרכיבי החלב ומה היא הבעיה שהם יכולים לגרום?
בחלב כמה מרכיבים הנחשבים כבעייתיים למערכת העיכול של האדם הבוגר.
הגורם אליו מתייחס מאמר זה הינו 
הלקטוז הנמצא בכל סוגי החלב של היונקים השונים, ואנשים רבים אינם מסוגלים לעכל את הלקטוז לאחר שהם מפסיקים לינוק.

נשאלת השאלה מדוע לא מעכלים את הלקטוז בגיל מבוגר שהרי המנגנון מצוי בגופינו? התשובה טמונה באותה תוכנית של הטבע שהוזכרה קודם. כמות האנזים, ה
מפרק את הלקטוז במעי, יורדת באופן טבעי עם הגיל. ככל שאנו יותר מבוגרים, כמות האנזים המפרק לקטוז שמופרש במעיים שלנו יורדת. ירידה זו מתרחשת אצל כל בני האדם ויש הבדל ברמת הירידה בין אנשים שונים. יש כאלו שמאבדים כמעט לחלוטין את היכולת לעכל לקטוז והאחרים מסוגלים להמשיך ולעכל אותו ברמות שונות.

לדוגמא, ישנם אנשים שאינם מסוגלים לשתות חלב נוזלי משום שלאחר כמה שעות יש להם גזים ואי נוחות אבל גבינה, לרוב, אינה מפריעה להם. זה קורה משום שהלקטוז נמצא בנוזל החלב ממנו יש פחות בגבינה ובחלב הנוזלי יש את כמות הלקטוז הגדולה ביותר.
 
אפקט הפרפר של מוצרי החלב
כאשר אנו אוכלים חלב ומוצריו, אנו מכניסים למערכת העיכול חומר שאולי לא נצליח לעכל. אז מה? אנו אוכלים הרבה דברים שאינם טובים לנו ולא קורה לנו שום דבר, הם פשוט יוצאים החוצה.
במקרה של הלקטוז המצב מורכב. במערכת העיכול שלנו יש לנו חיידקים ידידותיים רבים וחשובים לעיכול ולבריאות בכלל. אחד מסוגי החיידקים הטובים האלו נקרא לקטו-בצילוס וחיידק נחמד זה מאוד אוהב לקטוז. ופה אנו מגיעים לאפקט הפרפר של מוצרי החלב:

הלקטוז נכנס ל
מערכת --- האנזים שצריך לעכל אותו אינו מצוי בכמות מספקת ---הלקטוז העודף שנשאר במערכת מתפרק על ידי החיידק לקטו- בצילוס, הנמצא במערכת באופן טבעי --- כמות החיידק לקטו- בצילוס במערכת גדלה משום שהוא מקבל מזון מועדף, שמאפשר לו להתרבות על חשבון חיידקים מסוגים שונים ---אוכלוסיית החיידקים הידידותיים משתנה --- בתהליך הפירוק של הלקטוז העודף, על ידי החיידק לקטו- בצילוס, נוצר גז שאינו נוצר בתהליך הפירוק הרגיל על ידי האנזים.

יכולנו להיות שמחים על כך ש
החיידק עושה את העבודה של הגוף אבל בתהליך שמתואר למעלה קורים  שני דברים שמוציאים את המערכת משיוויי המשקל שלה: כמות החיידקים שמעכלים לקטוז גדלה, על חשבון יתר החיידקים הטובים ונוצר גז שבאופן טבעי לא צריך להיווצר.

בפעם הראשונה, לא קורה דבר והאדם  אינו חש באי נוחות  אבל כאשר הדבר קורה שוב ושוב, אוכלוסיית
החיידקים הידידותיים משתנה, חסרים חיידקים החשובים לפעולות רבות ושונות במערכת, העיכול משתבש, הגזים שנוצרים יוצרים לחץ על דופן המעי ולאורך זמן, הדופן נפגעת.

מה עושים?
מי שמחליט להוריד את מוצרי החלב מהתזונה שלו, נתקל בקשיים רבים. דבר ראשון, מוצרי החלב טעימים ומאוד זמינים. אז מה נאכל? מה נמרח על הלחם? מה נשים בקפה? מאיפה נקבל
סידן?... נכון, קשה אבל אפשרי. הסידן מצוי ברכיבי מזון רבים ובמאמר המשך נדבר על איך מחליפים את מוצרי החלב ואיך חיים ללא מוצרי חלב.

האם הורדת מוצרי החלב מספיקה? הרי יש
דלקת במערכת ויש כאבים ואי נוחות, וחוסר איזון באוכלוסיית החיידקים.  בנוסף להורדת מוצרי החלב מהתזונה יש צורך בריפוי המערכת. ריפוי דופן מערכת העיכול חשוב מאוד והוא נעשה על ידי שינויים תזונתיים ותוספים המזרזים את הריפוי של דופן מערכת העיכול. רק לאחר שמרפאים את הדופן ומאזנים מחדש את אוכלוסיית חיידקים הידידותיים, אפשר להגיע למצב הבריא אליו אנו שואפים.

חשוב לזכור דבר זה משום שאנשים רבים שמנסים להוריד את מוצרי החלב, ללא תהליך ריפוי, עדיין כואבים והם מגיעים למסקנה שזה לא החלב.

גם בריפוי יש אפקט פרפר. הרחקת הגורם לא תמיד מייצרת ריפוי משום שהנזק נעשה וצריך לתקנו, במקביל להרחקת הגורם לבעיה. מומלץ לקבל טיפול על ידי נטורופת מוסמך שיעזור בתהליך הריפוי.
 
מה עושים כאשר לפעמים אין ברירה ואוכלים מוצרי חלב (ילדים שהולכים לחברים, אוכלים בחוץ, החלב לא נראה ואוכלים בטעות?) כאשר מערכת העיכול בריאה ולא אוכלים מוצרי חלב באופן שוטף, אפשר לקחת
פרוביוטיקה, לאחר אכילת מוצרי החלב וגם לקחת אנזים כתוסף שיעזור לגוף לעכל את הלקטוז העודף במערכת.

חשוב לזכור שזה עוזר אך ורק אם זה קורה באופן נדיר ולא תדיר. באופן תדיר, הפרוביוטיקה והאנזים לא מצליחים למנוע את השחיקה של המערכת. לכן יש להתייחס להמלצות אלו כעל מצב חרום ולא על אופן פעולה יום יומי.

וגם, יש לזכור שבנוסף  ללקטוז יש בחלב גם כמות חלבון גדולה וחל
ק מחלבון זה נקרא קזאין שהוא בעייתי בפני עצמו. אם אנו רגישים לקזאין אזי הטיפול בלקטוז העודף אינו עוזר לרגישות זו. ולקזאין החלב נייחד מאמר בפני עצמו.
 
מסקנות: לא נועדנו לאכול מוצרי חלב לאחר הינקות. הדבר גורם, אצל אנשים רבים, לחוסר נוחות ופגעים במערכת העיכול, הדבר מתרחש לאורך זמן ומי שמחליט להרחיק את מוצרי החלב, כדי להימנע מאפקט הפרפר של החלב, חשוב שגם ירפא את המערכת כדי שיקצור בקלות רבה יותר את הפירות של הרחקת מוצרי החלב.
 
בפעם הבאה שנראה פרפר מעופף נזכור שלאחר שבגר והפך לפרפר הוא השאיר מאחור את מזון ינקותו ועבר לשתות צוף ואינו אוכל עלים. תמונה זו של הפרפר תזכיר לנו שאנו בוגרים ושכדאי לנו ללכת בדרך הטבע ולאכול אוכל של בוגרים ולא של תינוקות יונקים. 


מאת: תרצה הוכברג – נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא


למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
x

#{title}

#{text}

#{price}