השיער, העור והציפורניים – הברומטר של הגוף

הקדמה:
כשהעור יבש, כשציפורניים נשברות, כשהשיער נושר, גם המוח מתייבש, גם השרירים חלשים, גם מערכת העיכול חלשה, גם מערכת החיסון חלשה... אבל אותם לא רואים ולא מרגישים באופן מידי. השיער נושר, יבש, מתפצל, הציפורניים רכות ונשברות, העור יבש – אם זה קורה (חלק או הכל) – מה זה אומר על הבריאות שלנו?
 
השיער, הציפורניים והעור הם כמו ברומטר של הגוף. אם קשה להם, זה מצביע על קשיים בכל הגוף. חשוב לא לעשות את הטעות ולחשוב שהבעיה קוסמטית ולטפל נקודתית. לקנות תכשירים לשיער, למרוח קרם על העור ולהשתמש בדרך מלאכותית לחזק את הציפורניים. חשוב ואפשר לטפל בבעיות בצורה מערכתית ולא לחשוב שאלו לכאורה קוסמטיות. בדרך כזו אפשר לעזור לגוף כולו ולא רק לקצוות.

הקצוות שלנו הם כמו ברומטר:
ניתן להבחין בחסרים תזונתיים לפי מצב הקצוות. מהם הקצוות? הציפורניים, השיער והעור שגם הם חלק ממערכת העור. הציפורניים והשיער מכילים אזורים ללא עצבים, לכן אנו יכולים לחתוך אותם. לכאורה אלו אזורים פחות חיוניים ולכן כאשר יש מחסור בגוף אנו מבחינים בו דרך אזורים אלו.
הציפורניים, השיער והעור "יודעים" מה מתרחש בגוף וכל מה שאנחנו צריכים לעשות זה "להקשיב".
הרבה מבעיות הבריאות קורות בגלל חסרים תזונתיים וכאשר חסרים לגוף חומרים להם הוא זקוק לפעילותו, התפקוד אינו תקין.
  
החסרים התזונתיים:
הגוף הוא מכונה ביולוגית, מאוד מתוחכמת והפעילות התקינה שלו תלויה בנוכחות חומרים רבים אותם אנו מקבלים מהתזונה. אנו חיים בחברה של שפע. אין רעב אמיתי ובכל זאת יש לנו חסרים תזונתיים.

מהן הסיבות שיש לנו חסרים בסביבה של שפע?

מה אנחנו אוכלים?
כאשר אנו אוכלים, אנו לא מודעים לקשר בין מה שאנו מכניסים לגוף דרך הפה, לבין מה שמגיע לאיברים השונים בגוף. אנחנו לא קונים
ויטמינים או חלבונים או פחמימות או שומנים... אנו קונים לחם, פיצה, ירקות, פירות, בשר וכדומה. אנחנו לא סופגים את המזונות שאנו אוכלים – אנחנו מעבדים, מפרקים ומייצרים מהם את חומרי הגלם להם זקוק הגוף, בעזרת מערכת.   

למה אנו זקוקים?
אנחנו זקוקים לחלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים,
מינרלים, סיבים ומים. מהם מפיקה מערכת העיכול את חומרי הגלם להם אנו זקוקים הם:
1)
חומצות אמינו – המתקבלות מפירוק חלבונים, המתקבלים ממזונות המכילים חלבונים כגון: בשרים, דגים, ביצים, סויה דגנים מלאים, קטניות ומוצרי חלב.
2) 
חומצות שומן וגליצרול – המתקבלים מפירוק שומנים המתקבלים מהשומנים אותם אנו אוכלים באופן ישיר כגון שמן זית ומשומנים הנמצאים במזונות כגון: בשר, מוצרי חלב, אגוזים, שקדים וכדומה.
3) חד סוכרים - כמו גלוקוז ופרוקטוז הנמצאים בפירות וירקות מתוקים ומתקבלים מפירוק פחמימות כגון עמילן הנמצא בדגנים ובשורשים, כגון: תפוחי אדמה.
4) מים - מתקבלים משתייה ומאכילת פירות וירקות.
5) ויטמינים ומינרלים - נספגים כמו שהם מגיעים במזון.
6) סיבים - אינם נספגים אך הם הכרחיים לבריאות מערכת העיכול והם מתקבלים מאכילת מזונות מלאים המכילים אותם כגון: קטניות, דגנים מלאים פירות וירקות.

מחסור:
בחברה המערבית השבעה, לא נמצא אנשים שחסרים להם חלבונים שומנים ופחמימות. להפיך, לעיתים קרובות המזון של האדם המערבי מכיל יותר מידי פחמימות, שומנים וחלבונים. מה שחסר הכי הרבה זה החומרים אותם צריך בכמות קטנה. הויטמינים, המינרלים, חומרי הקורט וחומצות השומן החיוניות. ישנם גם חומרים שהגוף לכאורה יכול לפעול בלעדיהם אבל הם חיוניים וחשובים והם
נוגדי החמצון. גם הם נמצאים בחוסר. בנוסף, המזון הריק, המתוק והלבן אינו מכיל סיבים להם אנו זקוקים מאוד כדי לשמור על בריאות מערכת העיכול.

המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן  

עיכול:
העיכול של המזונות שאנו אוכלים תלוי במצב החומציות ובכמות
אנזימי העיכול שמערכת העיכול שלנו מייצרת ואם יש עודף או חוסר חומציות, או מחסור באנזימי עיכול, העיכול אינו מספיק יעיל ואנו לא מקבלים את כל מה שאנו זקוקים לו, אפילו אם אנו אוכלים כל מה שאנו זקוקים לו.

ספיגה:
* היכולת של הגוף לספוג, תלויה בבריאות מערכת העיכול ולעיתים רבות הספיגה לקויה, מבלי שאנו בכלל יודעים שמערכת העיכול אינה במצב אופטימלי. דופן המעי, דרכו נעשית הספיגה, יכול לתפקד בצורה מופחתת מסיבות רבות. לכן, כדי לשפר את הספיגה חייבים לשפר את בריאות דופן המעי בפרט ומערכת העיכול בכלל.
* בזמן הספיגה מתרחשים תהליכים של מעבר חומרים ממקום למקום. לעיתים קרובות אנו אוכלים מזון שאינו מאוזן מבחינת שילוב מרכיבי המזון שבו, דבר הגורם לתהליכי ספיגה לא מוצלחים. לדוגמא, אכילת מוצרי חלב גורמת לספיגה לקויה של ברזל. ז"א שלא רק צריך מערכת בריאה שסופגת ומזון שמכיל את כל מה שצריך, אלא צריך לאכול את המזון בהרכבים נכונים המאפשרים ומעודדים ספיגה. לדוגמא, ספיגה של ברזל משתפרת בנוכחות
ויטמין C.

חיידקים ידידותיים: גם החיידקים ידידותיים חשובים לבריאות מערכת העיכול וכאשר אוכלוסיית חיידקים אלו אינה מאוזנת, בריאות מערכת העיכול כולה בסכנה. במצב של חוסר איזון, המעי אינו פועל כשורה ולכן מאוד חשוב לתחזק את מערכת העיכול עם אוכלוסיית חיידקים ידידותיים מאוזנת ובריאה.
אוכלוסיית חיידקים הידידותיים החיים בתוכנו, באופן טבעי, היא הכרחית לחיים וכמות החיידקים להם אנו זקוקים היא עצומה. יש לנו פי - 10 חיידקים טובים בגוף מאשר תאים!

אז מה עושים?
דבר ראשון, משפרים את בריאות מערכת העיכול. דבר שני, דואגים למזון שמכיל את כל מה שצריך ובצירופים נכונים. דבר שלישי, אוכלים באופן שמאפשר לגוף לספוג בצורה אופטימאלית את מה שהוא זקוק לו.
האם זה מספיק? לא תמיד.
גם לאחר שמערכת העיכול שלנו במצב טוב ואנו יכולים להיות בטוחים שהיא סופגת באופן אופטימאלי – ישנם מקרים בהם הספיגה של חומרים מסוימים אינה יעילה, בגלל נטיות גנטיות או חולשות שקשה להתגבר עליהם על ידי איזון מערכת העיכול.

אבל אל דאגה  – ניתן לכוון את התזונה באופן שתכיל את הדברים החסרים לנו, או שאנו לא סופגים מספיק ביעילות.
 
במאמר המשך אדבר על הדרך בה אנו יכולים לקרוא את השיער, העור והציפורניים ולהבין מה כדאי ואפשר לעשות כדי להביא לשיפור המראה וגם לשיפור הבריאות הכללית שלנו, ולא רק לשינוי קוסמטי.
 
מאת: תרצה הוכברג – נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא


 למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
x

#{title}

#{text}

#{price}