חג/שבת/שבת/חג
עונת חגי ישראל המתרגשת ועומדת בפיתחנו, מיוחדת ככל שתהא, היא תמיד מלווה בארוחות חג – עד היום לא ברור לי איך כל שמחה ואסון בעם ישראל, עטוף ומושרש עם אוכל בצורה כזו או אחרת נשאלת השאלה איך עומדים בזה?, כולנו מארחים ומתארחים, מכינים מכל טוּב הארץ והיקום, השולחנות עמוסים לעייפה – איך עומדים בזה, איך שורדים את החודש הארוך הזה מבלי להוסיף עלינו כמה וכמה קילוגרמים מיותרים במקרה הטוב?, איך מתמודדים עם תחושת הכבדות והאם ניתן בכלל להמנע מלהגיע למצב הזה?
הנה כמה טיפים להתמודדות עם החגים, הארוחות והבחירות:
אם אתם מארחים, דאגו להכין מגוון ירקות אפויים/מבושלים/מוקפצים/טריים – הם קלים יותר לעיכול, לא מותירים תחושת כבדות. אם אתם מתארחים ההחלטה יכולה להיות זהה, ניתן לברר טלפונית אם יהיו מספיק ירקות על השולחן ובמידה ולא – הציעו לעזור והביאו אתכם.
הנה כמה טיפים להתמודדות עם החגים, הארוחות והבחירות:
אם אתם מארחים, דאגו להכין מגוון ירקות אפויים/מבושלים/מוקפצים/טריים – הם קלים יותר לעיכול, לא מותירים תחושת כבדות. אם אתם מתארחים ההחלטה יכולה להיות זהה, ניתן לברר טלפונית אם יהיו מספיק ירקות על השולחן ובמידה ולא – הציעו לעזור והביאו אתכם.
כשאתם בוחרים מה לאכול – התרכזו בסוג אחד של חלבון או פחמימה והוסיפו לו ירקות, כשאנחנו מערבבים חלבונים ופחמימות העיכול הופך כבד, איטי וקשה יותר וכמובן מותיר לנו תחושת כבדות לא נעימה
התבוננו היטב במגוון והחליטו על מה אתם לא מוכנים לוותר, למה אתם הכי מתגעגעים, את מה אתם הכי אוהבים – אל תעמיסו על עצמיכם את המאכלים שאתם אוכלים גם ביום יום – חבל..
שימו לב לכמויות – לביס הראשון, השלישי והאחרון יש את אותו הטעם, אלא שאתם צריכים לסחוב את כל מה שאכלתם איתכם – תחשבו על זה ! – ואם כבר מדברים על ביס, כדאי וחשוב להזכיר: ללעוס, ללעוס, ללעוס !!! הקפידו על לעיסה איכותית, עפ"י הרמב"ם, יש ללעוס 32 פעמים (כל ביס) בהתאם למספר השיניים בפה. לעיסה איכותית, עושה שירות מצויין למערכת העיכול ומקלה עליה את העבודה.
הגעתם כבר לשלב הקינוח - אני מכירה את המקום הזה – כולם הכינו את העוגות הכי שוות, הכי מגרות ומפתות – התחלקו עם מישהו אחד לפחות עם פרוסת עוגה, זה יהיה קל יותר ובעיקר – יתן לכם תחושה שאתם קובעים מה נכנס לגוף וכמה, תחושה טובה יותר מאשר זו שאוכלים בלי הגבלה.
אחרי הארוחה בכל זאת אתם מרגישים כבדים ולא נינוחים? – הכינו לכם חליטת קמומיל, חליטת זרעי שומר ו/או אניס – אלו גם סופחות גזים. גם כוס מים עם חצי לימון טרי סחוט עושה עבודה מצויינת ומעבר לכך גם ממריץ את פעילות הכבד להפרשת מיצי מרה לעיכול.
הקפידו על אכילה כל שלוש שעות, ארוחות קטנות ושימרו על הנוהג הזה. אכילה מדודה מדי שלוש שעות שומרת בעיקר על משק האינסולין בגוף – מונע התפתחות סכרתית ומעבר לכך, הארוחות הקטנות והמתוזמנות, מאפשרות ירידה במשקל. כשאנחנו לא אוכלים באופן תדיר ובזמנים קבועים, אנחנו נוטים לאכילת כמויות גדולות יותר מכפי שאנחנו באמת צריכים. העודפים מארוחות אלו, מתורגמים לשומן ונאגרים בגוף.
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - לחצו כאן
שתיה – מיצים, משקאות מוגזים ויינות/בירה למניהם מכילים לא מעט סוכרים וקלוריות. כשאתם בוחרים מה לשתות, העדיפו מים או מיץ לימונענע טבעי. הקפידו על שתיה סדירה לאורך כל היום. ברוב הפעמים שאנחנו חשים רעב – למעשה זה צמא ולא רעב. הקפידו שלא לשתות במהלך הארוחה אלא לפני הארוחה כעשר דקות ולאחר הארוחה אחרי כעשרים דקות. התנהלות כזו מונעת גזים, ברבורי בטן = ברבוריזמוס ומעבר לכך, מאפשר עיכול נכון ויעיל.
זיכרו – אפשרו לעצמכם לאכול מתוך בחירה, מתוך בניית התפריט בתוך הצלחת, אל תפריזו בכמויות כדי להמנע מתחושה לא נעימה ובעיקר זכרו, שמשמעות החג היא היותינו יחד, הארוחה היא החלק המשני ולא העיקרי.
למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
התבוננו היטב במגוון והחליטו על מה אתם לא מוכנים לוותר, למה אתם הכי מתגעגעים, את מה אתם הכי אוהבים – אל תעמיסו על עצמיכם את המאכלים שאתם אוכלים גם ביום יום – חבל..
שימו לב לכמויות – לביס הראשון, השלישי והאחרון יש את אותו הטעם, אלא שאתם צריכים לסחוב את כל מה שאכלתם איתכם – תחשבו על זה ! – ואם כבר מדברים על ביס, כדאי וחשוב להזכיר: ללעוס, ללעוס, ללעוס !!! הקפידו על לעיסה איכותית, עפ"י הרמב"ם, יש ללעוס 32 פעמים (כל ביס) בהתאם למספר השיניים בפה. לעיסה איכותית, עושה שירות מצויין למערכת העיכול ומקלה עליה את העבודה.
הגעתם כבר לשלב הקינוח - אני מכירה את המקום הזה – כולם הכינו את העוגות הכי שוות, הכי מגרות ומפתות – התחלקו עם מישהו אחד לפחות עם פרוסת עוגה, זה יהיה קל יותר ובעיקר – יתן לכם תחושה שאתם קובעים מה נכנס לגוף וכמה, תחושה טובה יותר מאשר זו שאוכלים בלי הגבלה.
אחרי הארוחה בכל זאת אתם מרגישים כבדים ולא נינוחים? – הכינו לכם חליטת קמומיל, חליטת זרעי שומר ו/או אניס – אלו גם סופחות גזים. גם כוס מים עם חצי לימון טרי סחוט עושה עבודה מצויינת ומעבר לכך גם ממריץ את פעילות הכבד להפרשת מיצי מרה לעיכול.
הקפידו על אכילה כל שלוש שעות, ארוחות קטנות ושימרו על הנוהג הזה. אכילה מדודה מדי שלוש שעות שומרת בעיקר על משק האינסולין בגוף – מונע התפתחות סכרתית ומעבר לכך, הארוחות הקטנות והמתוזמנות, מאפשרות ירידה במשקל. כשאנחנו לא אוכלים באופן תדיר ובזמנים קבועים, אנחנו נוטים לאכילת כמויות גדולות יותר מכפי שאנחנו באמת צריכים. העודפים מארוחות אלו, מתורגמים לשומן ונאגרים בגוף.
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - לחצו כאן
שתיה – מיצים, משקאות מוגזים ויינות/בירה למניהם מכילים לא מעט סוכרים וקלוריות. כשאתם בוחרים מה לשתות, העדיפו מים או מיץ לימונענע טבעי. הקפידו על שתיה סדירה לאורך כל היום. ברוב הפעמים שאנחנו חשים רעב – למעשה זה צמא ולא רעב. הקפידו שלא לשתות במהלך הארוחה אלא לפני הארוחה כעשר דקות ולאחר הארוחה אחרי כעשרים דקות. התנהלות כזו מונעת גזים, ברבורי בטן = ברבוריזמוס ומעבר לכך, מאפשר עיכול נכון ויעיל.
זיכרו – אפשרו לעצמכם לאכול מתוך בחירה, מתוך בניית התפריט בתוך הצלחת, אל תפריזו בכמויות כדי להמנע מתחושה לא נעימה ובעיקר זכרו, שמשמעות החג היא היותינו יחד, הארוחה היא החלק המשני ולא העיקרי.