מה החלטתם לחלוט?
הסתיו והחורף מזמינים ממש לשתות משהו חם ולחמם באמצעותו את הגוף והנשמה גם יחד ודאי כבר קראתם, שמעתם ואולי אתם אפילו מרגישים ששניים או שלושה ספלי קפה ביום מספיקים לכם ועדיין, נעים כל כך לשתות משהו חם בחסות מזג האוויר הסתווי והחורפי – אז מה בא לכם?
 
קצת לפני שנתמוגג ונלך לאיבוד בשפע הבחירות בין העלים והפירות ל
חליטה, כדאי שנדע מה היא באמת חליטה, מה היא הטמפרטורה הדרושה כדי לשָמֵר את סגולותיהם של העלים והפירות החלוטים כדי שגם נהנה וגם ניתן לגוף שלנו את השפע הטמון בעלים ו/או הפירות הנבחרים:
חליטה היא תצורת בישול איטית הנסמכת על תהליך השריה לאורך זמן.
השריית עלים או פירות למיניהם בשמונים מעלות מאפשרים לנו ליהנות הן מטעמם, ניחוחם והן מסגולותיהם. שימו לב שמים רותחים למשל שניצק על העלים ו/או הפירות, מאבדים את טעמם ובמקומם עלול להיוותר טעם מריר משהו.

כל הרעיון שמביאה ה
חליטה היא משך הזמן שאנחנו נותנים למים להתקרר (כמובן 80 מעלות לא יותר) כשעם הזמן, המים מקבלים לתוכם את הסגולות הקיימות במה שהחלטנו לחלוט. המיצוי המקסימלי כאמור, יהיה רק כאשר המים כבר התקררו או כשהם פושרים ומטה.
רוב החומרים הארומתיים,
הוויטמינים והמינרלים שקיימים במוצרים שאנחנו נוהגים לחלוט, "הולכים לאיבוד" או במילים אחרות נהרסים בטמפרטורה של 100 מעלות – רותחים ולכן, חשוב לשים לב לדברים.

גם ובפרט בחורף, כשאנחנו מחממים את הבית אנחנו צריכים להקפיד על שתייה רצופה ולגוף שלנו הכי נוח לקבל נוזלים בטמפרטורת החדר או בטמפרטורת הגוף. האמת היא שכלל זה נכון גם לימות הקיץ בהם אנחנו נוהגים לשתות מים קרים ואף להוסיף קוביות קרח כדי לצנן את גופנו ולא לוקחים בחשבון או אולי לא מודעים לכך, שלגוף קל ונוח יותר עם נוזלים לשתייה בטמפרטורת החדר או הגוף כאמור (מים קרים דורשים מהגוף אנרגיה לחממם).

 כך או אחרת, בניגוד למה שאנחנו רגילים לחשוב, בחורף כשההסקה, התנור או המזגנים עובדים ומחממים אותנו, אין מספיק לחות באוויר, הרגישים ביננו מרגישים זאת על עור הפנים או הידיים כתחושת "קלף" מה שאומר שגם בתוך גופנו פנימה, נדרשים לנו נוזלים כדי להעניק לחות בסופו של תהליך גם לעור.
כעת, משהסברנו את ההבדל בין משקה עלים חם (שאיבד את רוב סגולות העלים) לבין חליטה המשמרת את הסגולות (שימו לב שחליטה נכונה ומושכלת היא בכלי מכוסה שאינו מאפשר לשמנים הארומתיים ושאר החומרים להתנדף) תוכלו לבחור לכם את הטעמים הנעימים לכם. היות ובחורף אנחנו ניזונים יותר מתבשילי קדרה ומשתמשים במגוון רחב יותר של קטניות, תוכלו לבחור לכם בזרעי שומר, כוכבי אניס או פרחי קמומיל כדי להתמודד ולהקל על הגזים שיודעים להגיע עם אכילת קטניות (כתבה על עיכול קטניות תוכלו למצוא בכתבה "פתח דבר" של גיליון זה).
 
תוכלו לבחור בפירות אדומים/כחולים המכילים ביופלבנואידים הידועים כיעילים לכלי-הדם
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן  

עשב לימון בעל חמיצות עדינה ביותר, נעים וטעים וגם מכיל ציטרל הידוע כנוגד סרטן הערמונית.
 
כפי שהבנתם, שווה להתעניין באיכות וסגולות הצמחים והעלים/פירות המתאימים לחליטות ולברור לכם לפי טעמכם והייעוד את ה
חליטות.
 
שימו לב לכמה דברים חשובים:
* יש עלים/פירות מקררים ויש שמחממים. הכי טבעי לנו לרצות לשתות כוס תה עם נענע אחרי החמין למשל או ביום חורף קר – אלא שדווקא נענע היא בעלת אנרגיה מקררת... לעומתה מקל
קינמון הוא בעל אנרגיה מחממת וכמוהו כל תבליני החורף כמו ציפורן, הל, ג'ינג'ר.
* עלי מליסה מאוד נעימים ועדינים בטעמם אלא שאינם מתאימים לאנשים הסובלים מהיפו של בלוטת התריס – mind you.
* אישית אני מעדיפה לגדל או לרכוש עלים אורגניים – אם כבר לבחור מה להכניס לגוף, אז את המיטב ואם אפשר, בלי חומרים כימיים מיותרים.
* גם בחנויות המציעות מיני חליטות תוכלו למצוא עלים או פרחים מעופשים שתם זמנם – דומני שהבולטים מכולם הם פרחי הקמומיל שאמורים להיות צהובים/כתומים עדינים במצב טוב ואפרפרים עם רמזים למשהו שהיה צהוב/כתום פעם.
* מזכירה לכם, חליטה יש לכסות בצלוחית על מנת לשמר את הסגולות בתוך כלי החליטה.
* יש לא מעט הרכבים מוכנים של פירות ועלים – לתשומת לבכם, הם מכילים לא מעט סוכר !


מאת: תמר תאומים - נטורופתית מוסמכת




 

למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים. 
x

#{title}

#{text}

#{price}