עוד לפני שנפנה לחיזוק בפן הקולינארי, הרשו לי להסב את תשומת לבכם ולהזכיר לכם כי כל המזונות מבוססי קמח/סוכר לבן מחלישים ומתישים את מערכת החיסון ולכן, יש להמנע מהם בכלל ובעת מחלה בפרט.
  

כמה מתכונים מעוררי ומחזקי
מערכת חיסון:
מרק בטטה:
הירקות הכתומים גזר, בטטה, דלעת מכילים
נוגדי חמצון מסוג בתא קארוטן ואלו, ממש חשובים לפעילותה של מערכת החיסון.
גם ג'ינג'ר בתורו, יודע להמריץ את מחזור הדם ולהביא את חיילי מערכת החיסון לכל מקום בו הם נדרשים.
 
* 4 בטטות קלופות ושטופות.
* 1 בצל סגול.
* פרוסת
ג'ינג'ר בעובי 1 ס"מ.
* מלח הימליה.
* 4 ליטר מים.
 
אופן ההכנה:
בסיר (אני משתמשת בסיר לחץ כדי לקצר זמן) ממלאים מים ואליהם מוסיפים את הבצל הסגול חתוך לרבעים, בטטות חתוכות לקוביות ואת פרוסת הג'ינג'ר. מרתיחים בסיר לחץ, מחלישים את האש ומבשלים עוד כארבעים דקות.
מצננים ומרסקים במערבל מוט ידני עד לקבלת עיסה סמיכה ואחידה.
בתא קארוטנים יודעים להיספג בסביבה שומנית ולכן, כשאתם יוצקים את המרק לצלחת, הזליפו מעט שמן זית, או צרפו אבוקדו לארוחה. 
 
מרק שורשים:
* שורש סלרי.
* שורש פטרוזיליה.
* 3 גזרים שטופים.
* 2 בצלים סגולים.
* 2 כרישה קצוצה (חלק לבן בלבד).
* 2 - 3 שיני שום כתושות/מעוכות.
* חופן גריסים מלאים שטופים.
* 2 כפות שמן אבוקדו.
* מלח הימליה.
* פלפל שחור גרוס לטעמכם.
* 5 ליטר מים.
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן

אופן הכנה:
חתכו את הירקות לקוביות, הקפיצו בסיר.
הוסיפו מים והביאו לרתיחה. הוסיפו חופן גריסים מלאים ובשלו עוד שעה עד שכל הירקות יתרככו לחלוטין.
 
וכעת משהמרק מוכן, תוכלו לבחור אם להשאיר אותו כך כמו שהוא או להביא אותו לכדי עיסה בעזרת מערבל מוט.






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
x

#{title}

#{text}

#{price}