תזונה מקררת?
אין כמו צלחת מרק מהביל ביום חורף קר, אבל מה עושים כשחם כל כך?, מה אוכלים בקיץ ועדיין לשמור על אנרגיות טובות?
לא צריך ללמוד רפואה טבעית/סינית/הודית, כדי לדעת שלכל ירק, פרי או מאכל יש את האנרגיה שלו – פלפל חריף למשל, ברור לכם שהוא בעל אנרגיה מחממת לעומת זאת מלפפון, ברור שהוא בעל אנרגיה מקררת אבל למה להסתבך?, הנה כמה כללים פשוטים שיבהירו את הדברים:
לא צריך ללמוד רפואה טבעית/סינית/הודית, כדי לדעת שלכל ירק, פרי או מאכל יש את האנרגיה שלו – פלפל חריף למשל, ברור לכם שהוא בעל אנרגיה מחממת לעומת זאת מלפפון, ברור שהוא בעל אנרגיה מקררת אבל למה להסתבך?, הנה כמה כללים פשוטים שיבהירו את הדברים:
ירקות ופירות בצבעים קרים ידועים כמקררים:
* ככל שזמן הצמיחה של הירק/פרי עד היותו בשל קצר יותר, כך הוא נחשב בעל אנרגיה מקררת.
* ככל שבירק/פרי יותר נוזלים, כך הוא נחשב בעל אנרגיה מקררת.
* ככל שזמן העיכול של המזון קצר יותר – כך הוא נוטה למקרר אנרגתית.
* ככל שדרכי הבישול קצרות יותר, כך נשמרת האנרגיה המקררת: מזון טרי – ברור, הנבטה, הקפצה ומשך בישול קצרצר .
* תבלינים מקררים עושים גם הם את העבודה: נענע, כוזברה, שומר, מלח.
* חיתוך גס של הירקות/פירות גם הוא משמר את האנרגיה המקררת.
אז ככה... (קחו אוויר), פטריות למניהן, עגבניות, נבטים למניהם, מלפפונים, כרוב לבן, חצילים, חסה, ארטישוק, אבוקדו, דלעת, ברוקולי, תרד, אבטיח כמובן, בננות –(שימו לב, הן יודעות לגרום ללחות וליחה), אפרסמון, אגס, מיץ תפוחים, גריסים, טופו, דוחן, פולי סויה, אספרגוס, שעועית ירוקה, אצות למניהן, אפרסק, מנגו, חליטות נענע, חליטות תה ירוק, חליטות לואיזה וכמובן מוצרי חלב, גלידות ושוב, שימו לב אלו יודעים לגרום ללחות ולהסתבך למצבי ליחה.
צזיקי – מרק מלפפונים מצנן:
* 1 - 2 גביע יוגורט עיזים/כבשים 3 - 5%.
* 1 - 2 מלפפונים טריים קצוצים.
* 1 בצל סגול בינוני קצוץ.
* שמיר/נענע (לטעמכם) קצוצים.
* ערבבו יחד ובתאבון.
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - לחצו כאן
שעועית ירוקה מוקפצת:
* 300 ג' שעועית ירוקה טריה (קצוצת ראש וזנב, שטופה ומיובשת) או לחילופין, תוכלו להשתמש בשעועית ירוקה קפואה של כל אחת מהחברות המוכרות.
* 1 בצל סגול קצוץ
* 2 - 3 שיני שום
* 2 - 3 עגבניות קצוצות
*2 - 3 כפות שמנ"ז
* מלח אטלנטי.
* בסיר, השקיפו בשמנ"ז את הבצל הקצוץ, הוסיפו את העקבניות והשום
* הוסיפו את השעועית, תבלו והקפיצו יחד
בתאבון.
למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
* 1 - 2 גביע יוגורט עיזים/כבשים 3 - 5%.
* 1 - 2 מלפפונים טריים קצוצים.
* 1 בצל סגול בינוני קצוץ.
* שמיר/נענע (לטעמכם) קצוצים.
* ערבבו יחד ובתאבון.
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - לחצו כאן
שעועית ירוקה מוקפצת:
* 300 ג' שעועית ירוקה טריה (קצוצת ראש וזנב, שטופה ומיובשת) או לחילופין, תוכלו להשתמש בשעועית ירוקה קפואה של כל אחת מהחברות המוכרות.
* 1 בצל סגול קצוץ
* 2 - 3 שיני שום
* 2 - 3 עגבניות קצוצות
*2 - 3 כפות שמנ"ז
* מלח אטלנטי.
* בסיר, השקיפו בשמנ"ז את הבצל הקצוץ, הוסיפו את העקבניות והשום
* הוסיפו את השעועית, תבלו והקפיצו יחד
בתאבון.
למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.