אכלת מרק – אכלת הכל, לא אכלת מרק?, לא אכלת כלום...
נסו לשווֹת בדמיונכם את הרגעים המתוקים האלו, כשהמפתח בדלת, קר בחוץ ורטוב ובתוך הבית, מחוֹל ניחוחות בין הכתלים שמעָלים ומְגָרים את בלוטות הריח והטעם שלכם עד כדי תובנה שהמרק החם, שכל כך עושה תחושת בית וחמימות מחכה לכם מעבר לדלת ולחורף שבחוץ...
 
אני אוהבת מרק, אני אוהבת מרקים ובקלות ניתן לשחֵד את נפשי בקערת מרק חמה חמה וריחנית במיוחד.
ולא, כלל לא אכפת לי אם זה מרק עוף צח ואטריות דקיקות, או מרק בטטה סמיך, או מרק חרירה או שעועית לבנה, אם זה מרק אפונה או מינסטרונה צבעוני והעיקר, העיקר שיהיה חם וטעים.

בנטייתי הטבעית לאהבת החורף, אני דואגת לצאת לחופשות בחורף ואם אפשר, מעדיפה מקומות מושלגים להתענג בם על חורף במיטבו. בחורף אשתקד קיבלנו מנה הגונה של חורף דצמבר סוער ואירופאי במיטבו.
כהרגלנו, יצאנו לחופשה בצפת ובליבי התפללתי לגשם סוער ובעיניי רוחי כבר ראיתי את קערת המרק המהביל ניחוחות של יצירת מופת קולינרית שהולכת נפלא עם גשם סוער ולפחות איזה שבר ענן...
 
אבל אלוהים והטבע כנראה היו קשובים לי יותר ממה שיכולתי לזָמֵן לעצמי, כך שעם העלייה לִצְפת החלו פְּתוֹתֵי שלג ראשונים לרדת ועד שהגענו לשערי המלון, הכביש והמדרכות, העצים והגינות התכסו לֹבֶן צח ורך של שלג טרי ולשמחה שלי, לא היה גבול אח ורֵע.

דקות ספורות אחרי שסיימנו את פרוצדורת הכניסה למלון כולל השארת המזוודות בחדר הנכסף, רצנו החוצה אל האוויר הצח והנקי הזה, אל הקרירות הטריה ואל מופע השלגים שרק התגבר בחוץ – עונג של חגיגה...
 
לא מכירה תחושה דומה להתפצפצות שלג רך תחת סוליות הנעליים, רחש רך וענוג שמעלה את רמות השמחה והעליזות הילדותית שבי לרמוֹת גבוהות...

זה כנראה המקום הנכון לשתף אתכם בכמה מתכוני מרקים שאני אוהבת במיוחד:
 
מרק חרירה:
* 1 כוס גרגרי חומוס מושרים למשך - 24 שעות תוך החלפת המים ככל הניתן.
* ניתן להוסיף דף אצת נורי למי ההשריה כדי שיספח את הגזים.
* 1 כוס עדשים ירוקות מושרות למשך שעתיים/שלוש.
* 3 בצל סגול הכי גדול שתמצאו – קצוצים דק.
* 3 עגבניות גדולות בשלות קצוצות גס.
* 4 - 5 גבעולי סלרי שטופים ונקיים מסיבים עקשניים קצוצים גס.
* מלח הימליה, פלפל שחור גרוס.
* וחצי לימון להחזיק ביד תוך כדי אכילה.
 
אופן ההכנה:
* בסיר גדול השקיפו במעט מאוד שמן את הבצלים, עם הזהבתם, הכניסו את קוביות הסלרי והשקיפו למשך מספר דקות יחד.
* הוסיפו את העגבניות, ערבבו ותנו להן להתרכך ולהימעך בסיר.
* הוסיפו את גרגרי החומוס, העדשים ומלאו את הסיר במים עד כדי כיסוי תחולת הסיר.
* והביאו לרתיחה.
 
* עם הרתיחה, הוסיפו תבלינים, הוסיפו מים עד כדי 3/4 גובה הסיר וכסו את הסיר במכסה והניחו למרק להתבשל לפחות שעה/שעה וחצי...
* לאחר שמזגתם מרק לקערות, דאגו לחלק לכל סועד חצי לימון.
זה נפלא..
בתאבון.
 
 
מרק שעועית וכוסברה – לאלו מכם שרגילים לבשל עם סיר לחץ:
* 1.1/2 כוסות שעועית לבנה יבשה מושרית למשך 24 שעות במים תוך החלפת המים.
* 1 קופסת רסק עגבניות 10 ג' 22%.
* 2 - 3 גזרים שטופים קצוצים לקוביות גסות.
* 1 בצל סגול גדול קצוץ גס.
* 1 צרור כוסברה קצוץ גס.
* 1 כף רוטב סויה דל נתרן.
* פלפל שחור גרוס.
 
אופן ההכנה:
* בסיר לחץ עם 2-3 כפות שמנ"ז השקיפו בצל קצוץ, הוסיפו את קוביות הגזר, ערבבו למשך מספר דקות את שניהם יחד.
* הוסיפו רסק עגבניות, כוסברה ורוטב סויה, ערבבו הכל יחד, הוסיפו מים עד כדי - 3/4 סיר.
* סיגרו את המכסה והביאו לרתיחה.
* בשלו למשך שעה, שעה ו חצי אחרי הרתיחה ותהנו.
 
 
מרק אפונה יבשה וכוסברה – בסיר לחץ:
* 1 כוס אפונה יבשה (שימו לב שהאפונה אכן ירוקה ולא כזו שתיישנה והצהיבה).
* 1 בצל סגול גדול קצוץ גס.
* 3 גזר גדול מגורר גס.
* 1 צרור כוסברה קצוץ גס.
* מלח הימליה.
 
אופן ההכנה:
* בסיר לחץ עם 2 - 3 כפות שמנ"ז, השקיפו את הבצל הקצוץ, לאחר השקפת הבצל הוסיפו את הגזר וערבבו את שניהם גם יחד.
* הוסיפו את האפונה, כוסברה, מלח לטעמכם (בעדינות..) ומים עד כדי 3/4 סיר
* הביאו לרתיחה, החלישו את האש והמשיכו לבשל על אש קטנה למשך שעה-שעה ורבע.
 
* ככל שהמרק מתקרר, כך הוא הופך עיסתי כך שכשלמחרת תוציאו את המרק מהמקרר, תמצאו גוש יצוק – תוכלו להוסיף מים ולחמם יחד.
בתאבון.
 

מרק ירקות עם ארטישוק ירושלמי וגריסים:
* 2 בצל סגול קצוץ גס.
* 2 שיני שום מעוכות וכתושות.
* 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות.
* 1 בטטה חתוכה לקוביות.
* 1 קולרבי חתוך לקוביות.
* 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי שטוף, קלוף וחתוך לקוביות.
* 5 גבעולי סלרי פרוסים.
* 1 כוס אפונת גינה עדינה (שקית מהקפואים).
* 1 גבעול תימין שטוף היטב.
* 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ גס.
* 1 כף רסק עגבניות - 22%.

* תבלינים:
* מלח הימליה.
* 1 כף - כורכום, פלפל שחור גרוס.
 
אופן ההכנה:
* בסיר גדול עם 2 כפות שמנ"ז השקיפו את הבצל כמה דקות והמליחו – ההמלחה גורמת לבצל להגיר נוזלים, המשיכו להשקיף את הבצל כמה דקות נוספות.
* הוסיפו שום כתוש, גזר, קולרבי, סלרי, פטרוזיליה, תימין וארטישוק ירושלמי וערבבו את כולם יחד והוסיפו את הגריסים המלאים.
* לאחר ערבוב טוב, הוסיפו רסק עגבניות, תבלינים ומים עד כדי 3/4 מגובה הסיר.
* הביאו לרתיחה, כסו במכסה והחלישו את האש. המשיכו לבשל כארבעים דקות או עד שכל הירקות התרככו והטעמים התלכדו.
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן

מרק ירקות עשיר:
* 3 בצל סגול קצוץ גס.
* 3 גזרים שטופים ומגוררים גס.
* 1 שורש פטרוזיליה שטוף ומגורר גס.
* 1 ראש סלרי מקולף, שטוף ומגורר גס.
* 5 שיני שום מעוכות וכתושות.
* 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
* 4 גזרים חתוכים לקוביות.
* 1/2 ק"ג דלעת או 2 בטטה חתוכה לקוביות.
* 4 קישואים שטופים ופרוסים.
* 2 עגבניות בשלות סחוטות (ללא מיץ) וחתוכות לקוביות.
* צרור פטרוזיליה קצוץ גס.
* 1/2 צרור שמיר קצוץ גס.
* 4 גבעולי סלרי פרוסים גס.

* תבלינים:
* מלח הימליה.
 *פלפל שחור גרוס.
 *
כורכום.
* כמון.
 
אופן ההכנה:
* בסיר הכי גדול שיש לכם בבית, השקיפו בצל. לאחר מכן, תוך כדי ערבוב הוסיפו:
* שום כתוש, גזר מגורר, שורש פטרוזיליה, ראש סלרי, קוביות תפא"ד, קוביות גזר, פרוסות קישואים, פרוסות סלרי, צרור פטרוזיליה ואת מחצית הצרור שמיר – ערבבו היטב וכסו את כל הירקות במים. אפשרו למים בסיר לרתוח ואז הוסיפו את התבלינים תוך שיפור הטעם.
* בשלו למשך כשעה לאחר הרתיחה.
* אלו מכם שאוהבים מרק סמיך מוזמנים לטחון את המרק במערבל מוט או לחילופין להוסיף 3/4 כוס גריסים מלאים שהושרו שעתיים/שלוש קודם הבישול.
 
 
מרק גריסים ופטריות / קרופניק:
* 3 בצל סגול קצוץ גס.
* 2 גזרים גדולים מגוררים גס.
* 2 שורש פטרוזיליה קלוף, שטוף ומגורר גס.
* 4 גבעולי סלרי קצוצים גס.
* 200 ג' פטריות שמפניון פרוסות.
* 2 פטריות פורטבלו פרוסות וחתוכות באמצע.
* 1.1/2 כוסות גריסים מלאים (למרות שהמתכון המקורי הוא עם גריסי פנינה).
* את הגריסים יש לשטוף ולהשרות במים למשך שעתיים שלוש לפני הבישול.

תבלינים:
* מלח הימליה.
* פלפל שחור גרוס.
* 1 כפית פפריקה מתוקה.
* כליטר ציר מרק עוף צח.
 
אופן ההכנה:
* בסיר גדול עם כ - 3 כפות שמנ"ז, השקיפו את הבצל.הוסיפו גזר מגורר, שורש פטרוזיליה מגורר ופרוסות/קוביות סלרי – ערבבו את הכל יחד למשך כמה דקות.
* הוסיפו את הפפריקה והמשיכו לערבב.
* הוסיפו ציר מרק, תבלינים והרתיחו.
 *עם הרתיחה, הוסיפו את הגריסים ואת ה
פטריות.
 
** לתשומת לבכם, אם אתם מאוהבי המרק הסמיך, הוסיפו עוד גריסים – הם אלו שגורמים למרק להסמיך.






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.

x

#{title}

#{text}

#{price}