הכל כימיה צרופה. . .
קראנו כבר בכל העיתונים האפשריים שכדאי להוסיף למים בסיר חופן מלח כדי שהמים ירתחו מהר יותר, שחשוב להוסיף לפחות כף שמן לסלט, שתוספי סידן לוקחים יחד עם ויטמין D, תירגלנו לא פעם את צירופי אכילת חלבון עם ירקות ובהפרדה פחמימה עם ירקות.
עשרות אלפי פעמים שמענו מאמא/סבתא/המטפלת לא לשתות באמצע הארוחה - אבל בעצם – למה?, מה באמת עומד מאחורי הדברים?

התשובה מגיעה מהפינה הכימית, אבל על מנת להבין, נפשט את הדברים אחרי ככלות הכל, הם לא ממש מסובכים ורובינו מכירים אותם חיים שלמים אז הנה מתחילים:
 
את סלט הירקות שלנו מומלץ לצרוך עם לפחות כף שמן זית מסוג משובח או עם אבוקדו, זאת משום שוויטמינים מסוג
A, D, E ו- K מסיסים בשמן ונספגים טוב – פשוט, נכון?
 
את תוסף הסידן שחלקינו מקבלים מרופא המשפחה או רופא הנשים, אנחנו לוקחים ומוסיפים גם ויטמין D, זאת משום שעל מנת לייעל את ספיגת הסידן אנחנו זקוקים לתוספת של ויטמין D. למען האמת, על מנת לבנות את העצמות אנחנו זקוקים לויטמינים ומינרלים נוספים, אבל נכון למידע הקיים ברשותינו היום ולאור העובדה שרובינו (באדיבות הקידמה וה-שֶמשפוביה שפיתחנו בשנים האחרונות) רובינו זקוקים לתיסוף מכיוון ה - D.
 
אבל אם אנחנו כבר נוגעים בתחום הסידן בהקשר של השלד קרי העצמות, כדאי לדעת שבצורה זו או אחרת כולנו מתחילים לפתח את התופעה המכונה "אוסטאופורוזיס" החל מתום הגדילה בגיל 21 לערך. נכון הוא שנשים רגישות יותר, בעיקר על רקע שינויים הורמונליים קרי ירידת האסטרוגן עם בוא גיל המעבר בפרט, אך גם גברים חווים הן את גיל המעבר (באופן שונה) ואת האוסטאופורוזיס בפרט.
 
מאוד נחמד שהרופאים מוסיפים לנו סידן בצירוף ויטמין D תוך תקווה שמצב השלד שלנו לא יהיה מדולדל תוכן גרמי, אך בפועל התוסף במקסימום מאט את התהליך הטבעי עצמו.
מה שעוד יכול בהחלט לעזור בהאטת תהליך
הדלדלות העצם, היא פעילות גופנית דוחסת עצם כמו למשל פילאטיס, צר לי לאכזב, אבל עוד לא נולד זה שיעצור את הזמן מלכת...
אגב, חייבת אנקדוטה נוספת בעניין הסידן, הדרך הפשוטה ביותר לספוג סידן היא להשרות ביצה רגילה בכוס מים עם חצי לימון סחוט למשך הלילה ובבוקר, כשמתעוררים ורואים שהמים בכוס הפכו חומים – אותם לשתות. זו אחת הדרכים הפשוטות והיעילות (אני מודה – גם די דוחות) לספוג סידן בצורה פשוטה ויעילה.
 
בתחילת דרכי כנטורופתית הגיע אלי מטופל עם בעיית אבנים בכליות ובדיקת צפיפות עצם שהראתה מצב עגום של
דלדול סידן מהעצמות – קרי אוסטאופורוזיס מאוד מתקדם.
מה שלימים האט עד מאוד את המשך התהליך היה הצטרפותו לפילאטיס (הוא בחר במכשירים וזו גם ההעדפה שלי) כך שבבדיקה החוזרת שנה לאחר מכן, ניתן היה לראות בבירור האטה משמעותית בתהליך.
 
רבים מאיתנו סובלים מצרבות, התופעה הזו מביאה איתה אג'נדה שלימה של עצות שחלקן טובות ויעילות וחלקן לא משהו, גם כאן התשובה תבוא מהכימיה:
צרבות לרוב הן תולדה של עודף חומציות בקיבה (אף שישנם מקרים שמדובר בחוסר חומציות הנחווה כעודף – גם זה קיים), כך או אחרת העיצה הראשונה שאני זוכרת מהסבתות היא לשתות חלב – אבל בפועל, שתי דקות אחרי שהקרירות שמגיעה עם החלב שיצא מהמקרר עוברת ותחושת השריפה עולה דרגה והבערה מתגברת – חלב הוא מוצר חומצי ורק הקרירות במקרה הטוב, היא זו שמרגיעה ממש מעט.
מה כן עובד?
בפועל אפילו קוביית קרח או הקור יכול להרגיע – כמו מים על אש
אבל כל מוצר שהוא בסיסי מבחינת רמת PH, יכול לסתור את רמת החומציות הגבוהה העולה מהקיבה. מהניסיון שלי שקדים, לא קלויים, ללא קליפה הם המכבי-אש הטובים ביותר שקיימים להבססת הקיבה וכפועל יוצא, הרגעת הצרבת.
אגב, גם כוס מים עם חצי לימון סחוט יפתרו את הבעיה. העניין הוא שאנשים שסובלים מצרבת (מטופלת פעם כינתה זאת – "אני מרגישה שאני יורקת אש") לא יכולים להעלות בדעתם להוסיף לימון בזמן הצריבה, בפועל – הלימון אמנם חמוץ, אבל הוא בסיסי בקיבה.
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן

ירקות כתומים כמו גזר, דלעת ובטטה מכילים בטא קרוטן. אנחנו זקוקים לבטא קרוטן (קרטנואידים) – זה שבגופינו הופך ל
ויטמין A משום שהם מעודדים ומחזקים את מערכת החיסון ואם לא די בכך, הם מגינים על הלב, מונעים שבץ, מועילים לסכרתיים ומונעים הליכים סרטניים, מאוד בריאים לעור ואף מגינים מפני נזקי חימצון של רדיקלים בגוף. מסתבר שאכילת ירקות אלו כשהם מבושלים בראש ובראשונה ומרוסקים, מועילה לספיגה. עלמנת להגביר את ספיגתם, נצרף אותם עם שמן איכותי ו/או אגוזים למניהם.
 
מים – בתקווה שההעדפה שלכם בענייני שתיה היא מים, נשתה לפני הארוחה או כעשרים דקות לאחריה, זאת על שום שמים מדללים את הרכב החומצות המופרשות לקיבה כשמגיע אליה מזון, בנוסף, כמחאה מברברת הקיבה את ניגון מחאתה על המים המפריעים לעיכול ומתחיל תהליך של השמעת רעשים מוזרים מקירבנו...
 
אם השכלתם להכניס את הכורכום למטבח, מקווה שמצאתם כבר את השורש הטרי בסופר ושאתם מעדיפים אותו על פני האבקה. כך או אחרת, על מנת לייעל את פעילותו נוגדת הדלקת הכה משמעותית של הכורכום ותכונות נוספות נהדרות שיש בו, יש להוסיף לו בצירוף פלפל שחור. זה, "מקפיץ" את זמינות החומרים הכל כך רצויים לנו בכורכום.
 
מלח שמתחמם בסיר מים, מזרז את תהליך הרתיחה משום שהוא משחרר יונים חיוביים ובכך הוא מעלה את טמפרטורת המים מהר יותר. תמיד עדיף לכסות את הסיר במכסה להאצה נוספת.
 
בשורה התחתונה, לב ליבה של חכמת הנטורופתיה היא ההיכרות המעמיקה עם הפעילות הביוכימית של הגוף ובהצלבת המידע אל מול ההיכרות המעמיקה של הרכב המזונות, התוספים, צמחי המרפא ועוד – זה כנראה החלק הארי של קסם הרפואה הטבעית.
 
השימוש במידע הזה מאפשר לנטורופתיה להשתמש בתזונה בראש ובראשונה ככלי טיפולי משמעותי לטיפול במחלות ומניעתן, לעודד תהליכים רצויים או להיפך.
 
חשוב לציין בנקודה זו שכל אחד מאיתנו הוא יחיד ומיוחד בפני עצמו, באופן התהליכים המתרחשים בגופו, במזונות המועילים לו בהתאם לשלמות הפעילות הביוכימית בגופו, בהתאם לרמות הסטרס בהן הוא חי והשפעת תהליכים אלו על מצב בריאותו.
שלב האיבחון הנטורופתי, מסייע באבחון הצמתים המשתלבים, במציאת הגורמים שהביאו את המטופל מלכתחילא לטיפול ואת המזונות היעילים לו באופן אישי.
 
ישנם המוני צירופים נוספים, כאמור – זה חלק מאומנות הטיפול הנטורופתי, מעבר לכך, ישנם צרופים ייעודיים המתייחסים נקודתית לריפוי מחלות ספציפיות – ברוב המקרים, הצד התזונתי הזה על תוספיו, צמחי, שמניו וכלים נוספים הם שעומדים לרשותה ולזכותה של הנטורופתיה ככלי ריפוי הנוגע במקור הבעיה למניעת הישנותה – מוקדש באהבה למאתגרת המופלאה דפנה איילון






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.

x

#{title}

#{text}

#{price}