חלב על הזמן

חלב פרה/כבשים/עיזים/נאקה/יאק/חלב אם? ההבדלים, המהות – רגישות ואי-סבילות לא בכדי בחרתי להתייחס לרגישות לחלבון החלב מייד אחרי הכתבה על חלבון הקמח הגלוטן, זאת משום שלא מעט פעמים, אני רואה בקליניקה את שתי הרגישויות (ומעלה) מופיעות יחד אצל אותו מטופל.

כלומר, אנשים עם רגישות לגלוטן, כדאי לבדוק האם הם חיים בנחת עם הלקטוז או לאו.
בטבע, מחלקת היונקים מגדלת את הגורים כך שבתום תקופת הינקות, גדלים הגורים והופכים עצמאיים ואוכלים אוכל שהם מלקטים/טורפים לבד או יחד.

בני-האדם הנמנים על מחלקת היונקים גם כן, משום מה היחידים הממשיכים לצרוך חלב ומוצריו ואם לא די בכך, הרי שהם צורכים חלב שאינו חלב אם אלא חלב פרה/עיזים/כבשים/יאק/נאקות וכו'.
 
מטבע הדברים, כחלק מהתהליך האבולוציוני התפתחותי שלנו כבני אדם, כשתמה תקופת הינקות, אין צורך עוד באותם אנזימים מפרקי החלב, לכן אין כל פלא שלא מעט אנשים, רגישים ברמה זו או אחרת לחלב – מה גם, שאין המדובר בחלב אם בו אנו משתמשים, אלא בחלב של חיה אחרת.

בנוסף, כדאי לקחת בחשבון שאותן חיות שבחלב שלהן אנו משתמשים, מחוזקות בתנאים שונים מאלו החיות בחופש, אוכלות מזון שונה על מנת לייצר כמות גבוהה יותר של חלב כך שלמעשה, אותו חלב שאנו צורכים
גם אם והוא חלב פרה או חלב כבשים/עיזים/נאקות שהחלבון שבו קל לנו יותר לעיכול מאשר חלבון חלב הפרה – הרי שהחלב אינו דומה בהרכבו להרכבו המקורי לולא היו חיות אלו חלק מתעשיית המזון המזינה את בני-האדם על פני כדור הארץ.
 
היות ובני האדם צורכים חלב שאינו מותאם להם כחלב אם, ונצרך בכמויות גדולות מכפי צרכינו, הרי שלא מפליא שבעיות מתעוררות עם השנים:
חלק מתופעות הלוואי המתעוררות בעקבות צריכת חלב ומוצריו הן בעיות הקשורות למערכת הנשימה ומתבטאות ב
אסטמה, עודפי ליחה, בעיות עור, אלרגיות ובעיות עיכול.
 
גם אם תעשיית המזון מנסה להתאים את הרכב החלב למוצר שנוכל לספוג וליהנות מהרכבו, הרי שעצם נסיונות אלו, מעמידים אותנו בפני התמודדויות נוספות:
כך למשל, כמות החלבון הקיימת בחלב המוכר לנו היום, גבוה פי שתיים מכמות החלבון בחלב אם – עומס חלבוני מתבטא בכליות.
 
בעקרון, חלבון החלב הקרוב ביותר לחלב אם – זה ששקל לנו יותר לעכל, הוא חלב כבשים. לאחריו חלק עיזים ורק אז חלב פרה.
 
חלב עיזים – מומלץ יותר מחלב פרה, מכיל פחות קזאין (חלבון החלב) מאשר חלב פרה. עובדה זו בפני עצמה מסבירה את העובדות בשטח המראות שחלב עיזים ומוצריהם מייצרים בגופינו פחות ליחה, ופחות
בעיות עיכוליות ואלרגיות.
 
המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים -
 לחצו כאן

בחלב עיזים יש מעט יותר
סידן מאשר בחלב פרה, חלב עיזים מכיל כמויות לא מבוטלות של פלואוריד (אפרופו כתבת ההמשך העוסקת בהפלרת המים כן/לא) ובנוסף, בחלב עיזים בדומה לחלב אם, יש פחות קזאין אך יותר אלבומין הדרוש לנו כחומר מוצא לייצור נוגדנים ובניית מערכת חיסון. חלב עיזים מכיל יותר חומצות שומן רב בלתי רוויות, אומגה 6, אומגה 3 וכמות רבה יותר של ויטמינים מקבוצת B מאשר בחלב פרה.
עם זאת, בחלב עיזים יש מעט חומצה פולית, דל בו
יטמין D, מכיל יותר אשלגן ופחות ויטמין A מאשר בחלב פרה.
 
טיפ: דלקת עיניים? 
אפטות בפה? – חלב אם או חלב עיזים נקודתית על המקום הדולק/פצוע ריכוז האלבומין בחלב אם/עיזים מחולל פלאות בריפוי. אם זה חלב אם (והיא גם מסכימה לנדֵב) אין בעיה, אבל אם זו עז (מֶ.....) שימו לב לחטא קודם את הפטמה.  
 
חלב כבשים –  בחלב כבשים כמות שומן וחלבון כפולה מזו שבחלב פרה – ערכו החלבוני של חלב עיזים גבוה מזה של ביצה ! בחלב כבשים יותר סידן מאשר בחלב פרה – עד כאן יתרונות.... חלב הכבשים מכיל פחות מים, בשל כך הוא "מוצק" יותר.
לעומת זאת, חלב כבשים מכיל כפליים לקטוז מאשר בחלב פרה – מִחד יש כאן יותר אופציה לספיגת סידן מאידך, אלו מכם שאינם מעכלים לקטוז – הבעיה כפולה ומכופלת.
בחלב כבשים יש יותר (פי שלוש) ויטמינים מקבוצת B (בעיקר B1) כדאי לדעת שבחסרונו של
ויטמין B1, נראה מצבי אי-שקט, נטיה לבכי ועד להזכירכם (חב' רמדיה) לא עלינו פגיעות נוירולוגיות.
 
כמו חלב עיזים, גם חלב כבשים ידוע ביכולותו לרפא פצעים וכיבים בשל אחוז החלבון הגבוה.
 
חלב נאקות – חלב הנאקות מסקרן מאוד את החוקרים, התזונאים ושלל המטפלים השונים – נראה כי חרף טעמו המלוח של חלב הנאקות, מסתבר שהוא עשיר בויטמינים מקבוצת B,
C בהפרשים עצומים מאשר חלב אחר (לרבות כבשים/עיזים) בנוסף, מכיל פי 10 ברז מאשר בחלב פרה.
אך מעבר לכך, מיוחסות לחלב הנאקות סגולות רפואיות משמעותיות: מסייע לאיזון
סוכרת, טיפול במחלות עיכול דלקתיות קרי קרוהן/קוליטיס, טיפול בכיבים, יעיל לטיפול במחלות של מערכת החיסון ועוד...
היתרון הבולט בחלב הנאקות הוא הרכיבים היודעים לבלום מחלות אוטואימוניות, הוא
נוגד דלקת ומונע התפתחו חיידקים, וירוסים ופטריות – תודו שזה בהחלט מאוד מאוד מרשים !
לאלו מכם שהחמיצו פנים למשמע טעמו המלוח אספר שניתן למצוא גם גלידות מחלב נאקות.
 

http://www.camels-milk.com/Site/pages/homePage.asp
 
כאמור, יש שמסוגלים לעכל לקטוז ללא שום בעיה, יש שירגישו מעט מתופעות הלוואי:
ריבוי ליחה, בעיות נשימה, בעיות עיכול –
כאבי בטן ושלשולים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות ע"ג העור ועוד...
אלו שאינם מסוגלים כלל לעכל לקטוז – יצטרכו להמנע מחלב ומוצריו לחלוטין או לחילופין ליטול תוסף לקטוז לפני הארוחה – (מה שלטעמי פחות מומלץ).
 
לאלו מכם הרגישים לחלב ומוצריו, מזמינה אתכם לעיין בקישור המצורף ולהתעדכן בהתאם:

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/lactoseintolerance.html
 
חג שבועות יצויין בעוד יומיים, יש לכולנו הזדמנות לבחור מה לניח על גבי שולחנות החג כשחיפשתי מה מקור אכילת חלב ומוצריו בשבועות מצאתי שעדת אשכנז היא זו שהנחילה לנו את הנוהג :-/ (אפשר להעביר
הלאה את המנהג כמו את הבונבונירות של החתונה?)
 
לא יודעת מה אתם מתכוונים לבחור להניח על שולחן החג הפרטי שלכם, או מה אתם מתכוננים לבחור להניח בצלחת החגיגית שלכם השנה, לי יש כוונה להתרכז בירקות ובדגים, מבטיחה לא לפסוח על דובדבנים,
על הפיטנגו בחצר כמו כל בוקר מזמינה אתכם לחשוב אחרת ולהכין לכם ארוחת מלכים עם כל מה שנעים וקל לכם לעיכול ומתחשב בבריאותכם כאן ועכשו ולהמשך הדרך- חג שמח !






למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
x

#{title}

#{text}

#{price}