פרוביוטיקה זה שם כללי לחיידקים הידידותיים שנמצאים במערכת העיכול ובמערכת הרבייה אצל נשים.
יש למעלה מ - 600 זנים של
פרוביוטיקה במערכת העיכול.
תפקידה של ה
פרוביוטיקה היא לשמור על פלורת מעי מאוזנת ולמנוע התרבות של חיידקים מזיקים, פרזיטים, פטריות וקנדידה בפלורת המעי ומערכת הרבייה.
חיידקים פרוביוטיים מסייעים בתהליכי ניקוי הגוף וחיוניים לאיזון פלורת המעי לאחר טיפול אנטיביוטי.
הם מגבירים ספיגה של חלבונים ,שומנים,
סידן, מגנזיום וזרחןמחזקים מערכת חיסון וממריצים אותה ע"י הגברת ייצור נוגדנים. מייצרים אנזימים לפירוק מזון.
למרות שלא חייבים ליטול פרוביוטיקה כדי להיות בריאים התוספת הזו מביאה תועלת בריאותית ומסייעת בתהליכי עיכול והגנה על הגוף ממזהמים. וכן שגשוג ושיקום הפלורה אחרי טיפול תרופתי אנטיביוטי או סטרואידלי. נטילת התוסף עם הטיפול עוזר בהאצת הריפוי והמשך נטילת אחרי הטיפול עוזר בשיקום הגוף.

איך אנחנו יודעים שחסר לנו?

חוסר איזון בא לידי ביטוי במערכות שונות בגוף:
ב
מערכת העיכול - נפיחויות, גזים, פצעים בפה, עצירות / שלשול, ריח רע מהפה עד תסמונת המעי הרגיז, קנדידה, רגישויות לחלב ומוצריו, הידבקויות או התפתחות של זיהומים שונים.
מערכת הרבייה - הפרעות בפלורת הנרתיק באה לידי ביטוי בדלקות ו
פטרת, צריבה במתן שתן, תכיפות ודחיפות, שתן עכור, כאבים בבטן תחתונה ועוד.
מערכת חיסון - המחסור מגביר את הסיכון של כניסת מזהמים. אלרגיות שונות ונטייה להידבקות במחלות יכולה להיות סימן של חולשת מערכת החיסון.
מערכת העור - המחסור יכול להעיד על עיכול לא תקין של מרכיבים מסוימים כמו חלבונים ושומנים שיכולים ליצור הפרעות בעור או החמרה של
אטופיק דרמטיטיס, פסוריאזיס, סבוריאה ועוד...
 
הגורמים לחוסר:
תזונה - תזונה לא מאוזנת עתירה במזון מעובד עשירה בחלבון מהחי, סוכרים, דלה בפירות וירקות ו
סיבים תזונתיים היא מצע לשיגשוג חיידקים מזיקים.
סטרס - מתח ולחץ נפשי מתמשך משפיעים על זרימת הדם ותנועתיות מערכת העיכול וכך לחוסר איזון בפלורת המעי.
אנטיביוטיקה ותרופות נוספות - כמה כן היא, משמידה את החיידקים המזיקים והן את החיידקים ידידותיים למערכת העיכול. תרופות נוספות כגון סטרואידים וסותרי חומצה גם הם משפיעים על איזון פלורת המעי ומונעים שגשוג חיידקים ידידותיים.
 
איך אפשר להעשיר את התזונה ולאפשר ל
חיידקים פרוביוטיים לשגשג?
יש מזונות פרה-ביוטיים שהם מזונות המשמשים כמזון עבור החיידקים הפרוביוטיים. הם נמצאים באופן טבעי במזון, בפירות ירקות, מקורות מסוימים של פחמימה וסיבים תזונתיים ועוד באופן שמאפשר לגוף להתסיס אותם ולהשתמש בהן.


המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו ממאמרים בשלל נושאים - 
לחצו כאן  

המקורות התזונתיים הם ירקות ופירות כגון:
* עגבניה.
* אספרגוס.
* ארטישוק.
* ארטישוק ירושלמי.
* פירות יער.
* בננה.
* שום.
* בצל.
* עלים ירוקים.
* כרוב.
* דגנים.

קיטניות כגון:
* חומוס.
* פשתן.
* שיבולת שועל.
* שעורה וחיטה.
* אגוזי מלך ועוד...

מאת: הדס סמברג נטורופתית מוסמכת

https://www.facebook.com/refua.mehateva.talel
 



 
למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
 
x

#{title}

#{text}

#{price}