תזונה ככלי טיפולי לכאבי ברכיים
אוסטאוארטריטיס היא מחלה הפוגעת במפרקים. למחלה זו מספר מנגנוני פעולה ואחד מהם הוא המנגנון הדלקתי. זו דלקת שקטה, המתנהלת בגופינו שנים רבות ויוצרת נזקים שנחוש בהם רק שנים לאחר שהחלה. במסגרת טיפול נטורופתי תזונתי, לומדים איך בדיוק משפיעים חומרים תזונתיים על התפתחות ומהלך הדלקת.
 
אוסטאוארטריטיס היא מחלה הפוגעת במפרקים. היא מאופיינת ב
כאבים והגבלות בתנועה ופוגעת בעיקר במפרקי ברכיים והירכיים. זו אחת מהמחלות הכרוניות הנפוצות ביותר בעולם המערבי. למחלה זו מספר מנגנוני פעולה ואחד מהם הוא המנגנון הדלקתי.

בסיס דלקתי זה מופיע לא בהכרח בצורה סוערת ובולטת, זו דלקת שקטה, המתנהלת בגופינו שנים רבות ויוצרת נזקים שנחוש בהם רק שנים לאחר שהחלה. דלקת שקטה זו משותפת למנגנון הפעולה של מחלות כרוניות רבות האופייניות לעולם המערבי, כמו מחלות לב וכלי דם, תסמונת מטבולית ו
סכרת, מחלות בדרכי עיכול, יתר שומנים בדם, מחלות מפרקים, כאב כרוני, דיכאון ואפילו השמנה.

זה לא סוד ואי אפשר להתחמק מכך שהשמנה ומחלות כרוניות אלו הולכות ונעשות נפוצות יותר ויותר
ואין ספק שהן קשורות לאורחות חיינו. בחברות שונות ברחבי העולם, בהן הרגלי החיים שונים מאלו שלנו, אחוז המחלות הכרוניות קטן יותר והם זוכים לחיות חיים ארוכים יותר בבריאות טובה יותר.

לתזונה יש מקום נכבד באורח החיים שלנו ויש לה השפעה משמעותית על אותה דלקת שקטה.
המזון שאנו צורכים, הוא בדרך כלל מזון מתועש ומעובד ועשיר בחומרים מעודדי דלקת ולכן גם אם נעשה "
דיאטה" להורדה במשקל ולא נקפיד על סוג המזונות הנכון, לא נצליח במשימה לאורך זמן. הן התזונה המערבית המודרנית והן התזונה ה"דיאטית" הן תזונות משרות דלקת.

במסגרת טיפול נטורופתי תזונתי, לומדים איך בדיוק משפיעים חומרים תזונתיים על התפתחות ומהלך
הדלקת, לומדים להכיר את מנגנוני השובע והרעב ואיך ניתן להשפיע עליהם, לומדים איך להתאים את התזונה ליום העבודה ואיך לקרוא תוויות של מוצרי מזון ובכך לערוך קניות מושכלות ונכונות של מזון. הקניה בסופר היא תוצאה של השפעתן של תעשיית המזון עתירת הכוח ועולם הפרסום ושניהם לא  בדיוק פועלים לטובת בריאותנו (אלא אם אתם באמת חושבים שממרח נוטלה הוא ארוחת הבוקר המושלמת לילדכם...)
 
בבסיס תזונה נוגדת הדלקת עומדים מספר נושאים בעלי חשיבות גדולה לגבי בריאותנו:

המאמר מעניין אתכם?
עשו לייק לעמוד הפייסבוק שלנו ותהנו 
ממאמרים בשלל נושאים -
 לחצו כאן

סוכר:
יש לצרוך מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, כלומר כאלו המתפרקים בגופנו לאט ושומרים על
מאזן הסוכר בדם. התזונה שלנו כיום עשירה במזונות "ריקים" המעלים במהירות את רמות הסוכר בגוף. יש להבין גם איך פיזור ארוחות נכון על פני היום משפיע על מדדים דלקתיים וגם על ערנות וריכוז לאורך יום העבודה.

דוגמא למזונות בעלי מדד גליקמי נמוך:
עדשים, אפונה, חומוס, שעועית לסוגיה, קינואה, אורז מלא, גריסים, לחם מקמח שיפון מלא, ירקות.

דוגמא למזונות בעלי מדד גליקמי גבוה:
דברי מאפה, לחמית, פתית, עוגות, עוגיות, תפוחי אדמה, אורז לבן, ממתקים, שתייה ממותקת, גלידות (גם הדיאט).
 
חומצות שומן:
שומן הוא לא ה"איש הרע" בסיפור, אבל יש לאזן את יחס חומצות השומן בגוף ע"י הפחתת מזונות עשירים באומגה 6 ועשירים באומגה 3 וזה לא פשוט לעשות ללא הדרכה. כדאי ללמוד איך למצוא מתוך עושר המוצרים בסופר, את מוצרי היום יום שאינם מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 6.

דוגמא למזונות עשירים ב
אומגה 6:
שניצל מהצומח קפוא, נקניקים ונקניקיות, לחם אחיד, דברי מאפה, לחמית, קרקרים, חטיפי אנרגיה, קורנפלקס למיניו, חלק ממוצרי החלב.

דוגמא למזונות עשירים ב
אומגה 3:
דגי מים עמוקים וקרים, זרעי פשתן טחונים, עלים ירוקים, אגוזי מלך
 
חלבון מן החי:
צריכה גבוהה, האופיינית לנו, של חלב ומוצריו, בשר/עוף ומוצריו וביצים, מעודדת דלקת.

טיפ: לצרוך חלבון מן צומח כמו- קטניות, דגנים מלאים וירקות, המספקים חלבון שאינו מעלה מדדים דלקתיים.
 
כמו כן,
יש לדעת איך להעשיר את התזונה במזונות טריים, מגוונים ועשירים ב
ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, התומכים בהפחתת מדדי הדלקת.
 
בקיצור, יש מה ללמוד ובטח שיש מה לעשות.
כל אדם, בכל מצב ובכל גיל, יכול לערוך שינויי תזונה לטובת בריאותו.
זו לא
דיאטה, לא סובלים ולא סופרים קלוריות , היא נותנת תוצאות ואפשר להתמיד בה לאורך זמן.
זו תזונה משקמת ומבריאה, שיש לה השפעה על מחלות שונות, על ההרגשה הכללית, על החיוניות, הערנות, הכאב וגם על המשקל.







* למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, אין במידע באתר זה תחליף להיוועצות עם רופא או רוקח בטרם רכישת תכשיר רפואי והתחלת הטיפול בו. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש בתכשיר רפואי. מומלץ להתייעץ עם רופא או רוקח בכל הנוגע למטרות ואופן השימוש, תופעות לוואי, אינטראקציה עם תכשירים רפואיים אחרים.
x

#{title}

#{text}

#{price}